AI Bulgaria AI Bulgaria

Генеративният AI се превръща в ключов инструмент за Meta

Meta

Главният технологичен директор на Meta, Андрю Босуърт, разкри стартирането на нов специализиран екип по разработката на генеративен AI. Целта му ще бъде да създава творчески и иновативни инструменти, предназначени за последваща разработка на AI персонажи, които да помагат на потребителите по разнообразни начини.

Сред главните амбиции на Meta е да интегрира AI за увеличаване на ефективността на рекламните съобщения, като създава персонализирани инструменти, насочени към различни потребителски групи. Такъв подход ще даде възможност на рекламодателите да генерират по-атрактивни рекламни изображения и така да оптимизират изразходването на време и ресурси.

Допълнително към оптимизацията на рекламната дейност, Meta планира да генерира „виртуални светове“ с помощта на генеративния AI. Във визията на компанията, потребителите биха могли да опишат своя идеален свят, а изкуственият интелект би бил в състояние да визуализира този свят в детайли.

2023 „Година на ефективността“

За основателя на Meta, Марк Зукърбърг, 2023 година е „Година на ефективността“, с амбициозната цел за намаляване на разходите и реорганизация на компанията. Във връзка с това, генеративни AI инструменти, подобни на ChatGPT, могат да се окажат полезни за клиентите на Meta в усилията им да оптимизират своята рекламна дейност и да генерират по-голям брой възможности за печалба.

Meta се ангажира с разработката на инструменти за изкуствен интелект (AI), които могат да създават реклами с по-голямо въздействие върху аудиторията. Технологичният гигант планира да използва генеративните AI технологии като катализатор за увеличаване на ефективността на своя бизнес, по-специално в областта на рекламата в приложенията на компанията.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Остави коментар