AI Bulgaria AI Bulgaria

ElevenLabs представи Voice Isolator, инструмент за кристално чисто аудио

Voice Isolator
Image: Created with Ideogram

ElevenLabs, стартъпът за изкуствен интелект, известен с реалистичната си технология за преобразуване на текст в реч и клониране на глас, представи нов инструмент, наречен Voice Isolator. Продуктът, който е подобен на Adobe Enhance Speech, има за цел да реши един от най-често срещаните проблеми при създаването на аудио или видео съдържание, а именно нежеланите околни звуци.

Независимо дали става въпрос за видеоклипове за социалните мрежи, подкасти или интервюта, нежеланите звуци от оживени улици, шумни кафенета или неизправни микрофони могат значително да понижат качеството на крайния продукт. Традиционните решения, като микрофони за потискане на околния шум, могат да бъдат скъпи и недостъпни за мнозина, особено за създателите в начален етап на развитие. Именно тук влизат в действие AI инструменти като Voice Isolator.

Процесът на използването на Voice Isolator е изключително лесен. Просто трябва да качите аудиофайл на платформата ElevenLabs, където инструментът обработва съдържанието, открива и премахва нежеланите шумове, оставяйки само ясен и чист диалог. Според ElevenLabs качеството на изходния аудиофайл е сравнимо със студийно записано аудио.

Инструментът е достъпен безплатно, но има някои ограничения. От ElevenLabs предлагат безплатна обработка на до 10 минути аудио месечно. За по-големи файлове обаче трябва да се абонирате за някои от платените планове, които започват от 5 долара на месец.

Voice Isolator следва редица нови продукти, представени от компанията през последния месец, включително инструмент за генериране на звукови ефекти от текст и приложение за автоматично създаване на звукови ефекти към видео.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: