AI Bulgaria AI Bulgaria

Нов безплатен инструмент позволява генерирането на реалистични говорещи аватари

Hedra
Image: Hedra

Hedra, нов стартъп за изкуствен интелект, представи първия си AI инструмент, който позволява генерирането на видеоклипове с говорещи аватари въз основа на портретни изображения.

Принципът за работа с Hedra е сравнително лесен. Първо, трябва да качите портретно изображение, съдържащо човешко лице – било то реална фотография, илюстрация или генерирано от изкуствен интелект. След което трябва да въведете желания текст или аудио, които искате аватарът да произнесе.

За няколко секунди Hedra анимира лицето на персонажа, синхронизирайки движенията на устните с въведения текст или аудио, а крайният резултат е говорещ аватар с изразително лице и реалистични движения. Интересното е, че за разлика от други подобни инструменти, този работи сравнително добре на български език.

Пейо Яворов Две хубави очи

Инструментът е в бета версия и всеки, който желае, може да го изпробва безплатно на адрес: https://www.hedra.com.

Въпреки че генерираните видеоклипове не са перфектни и си личи, че са генерирани с изкуствен интелект, инструментът не остана незабелязан в социалните мрежи. Много потребителите му дадоха висока оценка, а някои от тях дори го комбинираха с други AI инструменти като ElevenLabs и Dream Machine на Luma AI за създаване на интересни кратки видеоклипове.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: