AI Bulgaria AI Bulgaria

Runway отключи достъпа до Gen-3 – видеомодел, конкуриращ се със Sora от OpenAI

Gen-3
Image: Runway

След като в средата на юни Runway представи своя последен видеомодел Gen-3 Alpha и проведе кратка тестова фаза, вчера компанията обяви, че моделът е вече достъпен за всички потребители на платформата RunwayML.

За да получат достъп до Gen-3, желаещите трябва да се абонират за платен абонамент, като генерацията на видеоклипове се таксува чрез кредитна система. Стандартният план, който е на цена от $15 на месец, включва 625 кредита, което според Runway се равнява на около 62 секунди видео. При необходимост могат да бъдат закупени допълнителни кредити (минимум 1000 за $10). Компанията предлага и по-скъпи планове с по-голям брой включени кредити.

Към момента Gen-3 може да генерира видеоклипове с дължина до 10 секунди, надминавайки възможностите на повечето съществуващи видеомодели. Въпреки това, все още изостава от едноминутните клипове, обещани от модела Sora на OpenAI, който за съжаление все още не е достъпен.

Gen-3 е изграден от нулата, използвайки инфраструктура от ново поколение, специално разработена за широкомащабно мултимодално обучение. Това, според компанията, позволява „генерирането на изключително детайлни видеоклипове, отличаващи се с прецизни емоционални изражения, плавни движения на камерата и сложни сценични преходи“.

Runway публикува и кратко демонстрационно видео, илюстриращо процеса на генериране на видеоклипове.

Като цяло Gen-3 надминава всички достъпни към момента видеомодели и получи доста добри оценки в социалните мрежи. Ето и някои от видеоклиповете, които потребителите на RunwayML споделиха в X (Twitter):

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: