AI Bulgaria AI Bulgaria

Runway представи Gen-3 Alpha, нов суперреалистичен видео модел

Gen-3 Alpha
Image: Runway

След като миналата седмица Luma AI пусна Dream Machine, днес Runway, една от първите платформи за генериране на видео с изкуствен интелект, представи Gen-3 Alpha, третото поколение на своя видео модел.

Според компанията, новият модел бележи „значително подобрение“ спрямо своя предшественик Gen-2 по отношение на детайлите, последователността и движенията, и е „стъпка към изграждането на General World Models“ (Генерални модели на света). Той е първият от серия модели, „изградени чрез нова инфраструктура за широкомащабно мултимодално обучение“.

Gen-3 Alpha може да създава изключително детайлни видеоклипове с продължителност до 10 секунди, отличаващи се с прецизни емоционални изражения, плавни движения на камерата и сложни сценични преходи. От компанията твърдят, че „моделът е проектиран да интерпретира широк спектър от стилове и кинематографична терминология“.

От Runway посочват, че Gen-3 Alpha е трениран както на видео, така и на изображения, а обучението му е „резултат от съвместните усилия на междудисциплинарен екип от учени, инженери и артисти“.

Prompt: Subtle reflections of a woman on the window of a train moving at hyper-speed in a Japanese city.
Prompt: A middle-aged sad bald man becomes happy as a wig of curly hair and sunglasses fall suddenly on his head.
Prompt: Handheld camera moving fast, flashlight light, in a white old wall in a old alley at night a black graffiti that spells ‘Runway’.
Prompt: An astronaut running through an alley in Rio de Janeiro.
Prompt: An empty warehouse, zoom in into a wonderful jungle that emerges from the ground.

Новият модел ще захранва редица инструменти в платформата на Runway, включително тези за текст към видео, изображение към видео, видео към видео, както и някои нови, споделят от компанията.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: