AI Bulgaria AI Bulgaria

Samsung официално представи Galaxy Ring – елегантен AI пръстен за мониторинг на здравословното състояние

Galaxy Ring
Image: Samsung

След месеци на слухове и спекулации, Samsung най-накрая представи своя умен пръстен – Galaxy Ring. Технологичният гигант официално обяви иновативното устройство в сряда, 10 юли, по време на събитието Galaxy Unpacked в Париж, около шест месеца след като за първи път намекна за разработването му.

Galaxy Ring е проектиран като елегантна алтернатива на традиционните смарт часовници и фитнес гривни. Изработен от титанова сплав клас 5, пръстенът се предлага в три цвята – черен, сребрист и златист, и в девет размера, за да отговори на нуждите на различни потребители. С тегло между 2.3 и 3 грама, в зависимост от размера, пръстенът е проектиран за удобно носене през целия ден.

Source: Samsung

Galaxy Ring е оборудван с различни здравни сензори, които следят активността и цялостното здравословно състояние. Пръстенът може да измерва сърдечния ритъм, нивото на кислород в кръвта, температурата на кожата и дори да предоставя информация за менструалния цикъл. Една от ключовите функции, които Samsung промотира, е проследяването на съня. Пръстенът регистрира движенията по време на сън, измерва времето за заспиване и следи промените в сърдечния и дихателния ритъм през нощта.

От Samsung са интегрирали и изкуствен интелект, който анализира събраните данни и предоставя персонализирани съвети за здравето и благосъстоянието на потребителя. Функция, наречена „Energy Score“, комбинира информация от активността, съня и променливостта на сърдечния ритъм, давайки цялостна оценка на физическото състояние. Друга функция, наречена „Heart Rate Alert“, пък незабавно изпраща съобщения за необичайно нисък или висок сърдечен ритъм в реално време.

Source: Samsung

Една от интересните функционалности на пръстена е възможността за жестово управление на свързани Galaxy устройства. Например, потребителите могат да извършват действия като отлагане на аларми или заснемане на снимки с определени движения на ръката.

Що се отнася до живота на батерията на пръстена, от Samsung твърдят, че тя може да издържа до една седмица с едно зареждане. Устройството се зарежда чрез специален калъф, който може да се захранва безжично или чрез USB-C.

Source: Samsung

Galaxy Ring е съвместим с устройства, работещи с Android 11 или по-нова версия, но пълната му функционалност ще бъде достъпна само за собствениците на смартфони от серията Samsung Galaxy. За да използват устройството, което се свързва чрез Bluetooth, потребителите трябва да разполагат с акаунт на Samsung и приложението Samsung Health.

Цената на Galaxy Ring е 399.99 долара, като предварителните поръчки започнаха от вчера, 10 юли, а официалните продажби стартират на 24 юли.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: