AI Bulgaria AI Bulgaria

Unity AI

Unity AI

Unity е водеща платформа за разработка на 3D проекти в реално време. Тя предоставя комплексен набор от софтуерни решения, които обхващат създаване, управление и монетизиране на интерактивни 2D и 3D съдържания. Тези съдържания са адаптирани за различни устройства – от мобилни телефони и таблети до игрални конзоли и устройства за виртуална реалност.

От друга страна, Unity AI представлява набор от инструменти за изкуствен интелект, предназначени да подобрят функционалността на Unity. Включва Unity Muse – инструмент ново поколение, задвижван от AI, който дава възможност на създателите на всички нива на умения да разработват игри и 3D изживявания в реално време бързо и лесно, използвайки прости текстови указания. Друг инструмент, Unity Sentis, подкрепен от игровия двигател на Unity, улеснява интеграцията на AI модели в Unity Runtime, което значително подобрява игрите или приложенията на потребителските устройства.

Екипът на компанията се състои от над 800 инженери, които постоянно поддържат Unity в челните позиции на технологичния пазар, работейки заедно с партньори като Google, Facebook, Oculus и Microsoft. Unity е използвана при създаването на половината от всички игри в света.

Ако желаете да научите повече, посетете уебсайта на Unity.

Функции

Следващата част от нашия преглед е фокусирана върху ключовите функции на Unity AI. Нека разгледаме подробностите:

  • Unity Muse: Инструмент ново поколение за AI, който позволява на създателите да разработват игри и 3D изживявания в реално време, използвайки прости текстови указания (prompts).
  • Unity Sentis: Подкрепен от игровия двигател на Unity, Sentis улеснява AI модели в Unity Runtime, подобрявайки значително игрите и приложенията на потребителските устройства.
  • AI в Unity Asset Store: Открийте цялата екосистема от решения за разработка на игри, задвижвани от AI, включително професионални Verified Solutions и активи, създадени от общността.

Възможности и приложения

Unity се използва от множество големи и малки компании и от широк кръг създатели – от разработчици на игри до артисти, архитекти, дизайнери в автомобилната промишленост, кинорежисьори и др., които искат да получат конкурентно предимство в своите области. Платформата се използва активно от 1,8 милиона създатели всеки месец. Ето някои от приложенията на Unity в областта на игрите:

  • AI-driven character creation: Позволява създаването на динамични герои, управлявани от AI.
  • Smart NPCs: Може да се използва за създаване на умни NPC, които реагират и отговарят на играчите по нов и ангажиращ начин.
  • AI-produced assets: Разработчиците могат да генерират VFX, текстури, 2D, 3D модели, използвайки AI, което ускорява творческия процес.
  • Generative speech: Unity AI може да се използва за създаване на реалистична и динамична реч за героите в играта, което подобрява общото игрово изживяване.

Наличност и ценови планове

В момента Unity AI е в Бета версия. Заинтересованите могат да кандидатстват за Early access на уебсайта на Unity.

За повече инструменти, базирани на изкуствен интелект (AI), препоръчваме да прегледате нашата секция „Инструменти“.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: