AI Bulgaria AI Bulgaria

Нов конкурс ще оценява най-добрите AI филми на ужасите

AI филми
Images: Curious Refuge

Curious Refuge, платформа, посветена на обучението и интеграцията на изкуствения интелект във филмовото изкуство, отвори регистрациите за „AI Horror Film Competition 2024“ – конкурс за филми на ужаси, създадени с помощта на AI.

Събитието, което се провежда за втора поредна година, предоставя уникална възможност на творците да демонстрират своите умения в създаването на завладяващи филмови произведения, използвайки най-новите AI технологии.

В тазгодишното издание на конкурса участниците трябва да създадат късометражни филми с продължителност до три минути, използвайки AI за генерирането на всяка сцена. Филмите трябва да са на тематика ужаси или Хелоуин, но не е задължително да бъдат страшни. Участниците трябва да предадат своите проекти до 18 октомври.

Източник: Curious Refuge

Победителите в състезанието ще получат както парични награди, така и безплатно участие в курсовете на Curious Refuge, които са признати дори и от филмовия фестивал в Кан. Организацията обучава творци и кинорежисьори от над 125 държави и работи с някои от най-големите студия и брандове в индустрията, като например Netflix, Adobe и Sony.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: