AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe Summit 2024: Генеративният изкуствен интелект на фокус

Adobe
Image: Adobe

Днес, 26 март, се проведе ежегодното събитие Adobe Summit, по време на което технологичният гигант представи своите нови иновации в областта на генеративния изкуствен интелект.

Точно преди една година, Adobe официално пусна Firefly – семейство генеративни AI модели, а компанията съобщи, че потребители от всички точки на планетата вече са създали над 6,5 милиарда изображения.

Днес, технологичният гигант представи ново приложение, наречено GenStudio, което е насочено главно към маркетолозите. С него те могат лесно да създават постове за социални мрежи, имейл кампании и реклами, а от компанията съобщиха, че скоро ще добавят функция за създаване на цели уебсайтове. Накратко, GenStudio е мощен инструмент, който опростява процеса на създаване и оптимизиране на маркетингово съдържание. Към момента GenStudio е в алфа-версия, като се очаква да бъде общодостъпен по-късно тази година.

Source: Adobe

Adobe представи и нова функция, наречена „Structure Reference“, за уеб и мобилната версия на Firefly. Тя дава възможност на потребителите да качват референтно изображение, което да определя структурата, оформлението и размера на елементите на генерираното изходно изображение. Или с други думи вече можете да използвате съществуващо изображение като шаблон за структурна референция и да генерирате множество варианти на изображения с една и съща структура.

Освен това можете да комбинирате „Structure Reference“ с „Style Reference“, друга функция на Firefly, като по този начин имате възможност да използвате както структурата, така и стила на референтното изображение, за да реализирате своите творчески идеи.

И накрая, Adobe влиза в сътрудничество с Microsoft, за да интегрира работните процеси на Experience Cloud Platform в Copilot за Microsoft 365. Така потребителите ще могат да използват различни функции на Adobe, докато работят с инструменти на Microsoft 365, включително Outlook, Teams и Word. Двете компании обаче все още не разкриват конкретен срок за пускането на въпросната услуга.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: