AI Bulgaria AI Bulgaria

Anthropic изпреварва конкуренцията с Claude 3.5 Sonnet и иновативната функция „Artifacts“

Artifacts
Image: Created with Midjourney

Anthropic, базираният в Сан Франциско стартъп за изкуствен интелект и един от най-големите конкуренти на OpenAI, предизвика истински фурор в AI средите, след като преди броени дни представи последния си модел Claude 3.5 Sonnet заедно с нова иновативна функция, наречена „Artifacts“.

Claude 3.5 Sonnet е средният модел от семейството големи езикови модели на Anthropic. От компанията твърдят, че той превъзхожда своя предшественик Claude 3 Opus по всички стандартни показатели, като същевременно е два пъти по-бърз и пет пъти по-евтин.

„Artifacts“, от друга страна, е специално работно пространство, което се появява като панел в дясната част на интерфейса на чатбот Claude. Функцията позволява да генерирате код, React компоненти, диаграми, векторни графики, таблици или дори прости игри, които могат да бъдат редактирани и визуализирани в реално време.

Много от потребителите на социалната мрежа X (Twitter) споделиха, че „Artifacts“ значително подобрява работата им, особено при задачи, свързани с програмирането и уеб дизайна. Някои от тях споделят, че кодирането е много по-ефективно в сравнение с GPT-4o или други модели.

Например, Шубхам Сабу, продуктов мениджър в Tenstorrent, сподели, че в рамките на две минути е успял да създаде напълно функционален клонинг на ChatGPT само от една екранна снимка на чатбота.

Разработчикът и ютюбър Kitze също демонстрира способността на Claude да генерира уеб дизайн единствено от екранни снимки.

В друг пример, Аммаар Реши, ръководител на отдела за дизайн на ElevenLabs, сподели, че е успял да създаде базова 3D версия на емблематичната игра „DOOM“ от 1993 година само с три съобщения към чатбота Claude.

Алекс Алберт, който е служител на Anthropic, също демонстрира как Claude може да създава прости игри благодарение на Sonnet 3.5 и „Artifacts“.

В друг пример, дизайнерът Жоао Монтенегро пък успя да създаде триизмерна симулация на Слънчевата система в рамките на един разговор с Claude

Ние също опитахме Claude 3.5 Sonnet и функцията „Artifacts“, като успяхме само с едно съобщение към чатбота да създадем напълно интерактивна игра тип викторина.

Всеки, който желае, може да изпробва последния модел Claude 3.5 Sonnet и функцията „Artifacts“ в безплатната версия на чатбота Claude. Платената версия, от друга страна, предлага по-високи лимити на съобщенията.

От Anthropic споделят, че „Artifacts“ е първата стъпка към една по-голяма визия. Компанията планира да разшири възможностите на „Artifacts“, като добави инструменти за екипна работа и споделяне на проекти. Крайната цел е създаването на платформа, в която цели организации могат да работят в споделено пространство, където Claude играе ролята на асистент, който винаги е на разположение.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: