AI Bulgaria AI Bulgaria

Главният изпълнителен директор на JPMorgan за AI

JPMorgan

В интервю за Bloomberg Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co., представи своята визия за изкуствения интелект в финансовата индустрия.

Даймън изрази убеждението си, че AI има потенциала да доведе до революция във всеки аспект от дейността на JPMorgan – от търговията и финансовите операции до изследванията и откриването на грешки. Той подчерта, че AI вече играе ключова роля в компанията, като посочи:

Грешки, търговия, хеджиране, изследвания – за всяко приложение, всяка база данни можете да прилагате AI.  Голяма част от хеджирането на акции за нас вече се прави чрез AI. Генерирането на идеи става чрез големи езикови модели.

Въпреки продължаващите дебати относно въздействието на AI върху заетостта, Даймън остава прагматичен. Той призна, че изкуственият интелект може да доведе до загуба на някои работни места, но акцентира, че исторически технологиите винаги са променяли пазара на труда и това е естествен процес на развитие.

Хората трябва да си поемат дълбоко въздух! Технологиите винаги са замествали работните места. Децата ви ще доживеят до 100 години и няма да имат рак благодарение на технологиите, а буквално вероятно ще работят три дни и половина седмично

– категоричен е Даймън.

Той призна, че AI има и „негативи“, като определи „най-големите“ като злонамерени актьори, които потенциалноo могат използват технологията за „лоши“ цели. Според него възможните области, в които това може да се случи, са киберпространството и военната дейност.

Даймън подчерта и необходимостта от регулация на изкуствения интелект, като каза, че „в крайна сметка ще има правни ограничения за технологията.

Повече за JPMorgan Chase & Co

JPMorgan Chase & Co. е водеща световна компания за финансови услуги и една от най-големите банкови институции в Съединените щати.

От няколко години банката включва изкуствен интелект (AI) в своите услуги. Още през 2017 г., компанията тества своята първа програма за изкуствен интелект, LOXM, в Европа.

През 2023 г., JPMorgan продължава да разработва и внедрява изкуствен интелект в своите услуги. През май месец тази година от компанията обявиха, че разработват платформа за изкуствен интелект, наречена IndexGPT. Тази система, създадена по образ и подобие на ChatGPT, е специализирана в подбора на инвестиции, адаптирани към индивидуалните нужди на клиентите.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: