AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe представи нови AI функции в Lightroom

Lightroom
Image: Adobe

След като миналия месец Adobe обяви, че ще въведе AI функции във Photoshop и Premiere Pro, днес технологичният гигант представи и нови функционалности в популярния софтуер за редактиране на снимки Lightroom. Те, както и тези в другите софтуери на компанията, използват генеративната AI технология Firefly.

Първата, Generative Remove (генеративно премахване), дава възможност на потребителите да премахват нежелани обекти, хора или елементи от своите снимки с едно кликване. Те просто трябва да обрисуват даден обект, който искат да бъде премахнат, и Lightroom интелигентно го заменя с подходящо генерирано съдържание. Инструментът може да се справя дори с най-сложните фонове и среди, като например премахване на петна от ризи с шарки, намачкани покривки при фотография на храна или нежелани отражения във вода, споделят от компанията.

В допълнение към Generative Remove, Adobe представи и Lens Blur, функция за размазване на обектива. Тя дава възможност на потребителите да добавят естетична размитост към всяка част от своето изображение. При тази функция изкуственият интелект оценява дълбочината на снимката, за да създаде по-естествено размазан фон. Lens Blur работи като филтър с автоматични настройки и ръчни контроли.

И двете функции са налични в мобилните (iOS и Android), уеб и настолните приложения на Lightroom.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: