AI Bulgaria AI Bulgaria

Bing Image Creator

Bing Image Creator изображения
Източник Microsoft

Microsoft представи Bing Image Creator, инструмент за създаване на изображения базиран на изкуствен интелект, който дава възможност на потребителите да генерират изображения от текстови указания. Този новаторски инструмент, работещ с помощта на подобрена версия на модела DALL-E от OpenAI, е интегриран в Bing и Microsoft Edge. В тази статия ще разгледаме как да работим с Bing Image Creator и неговите основни функции.

Достъп и използване на Bing Image Creator

За достъп до Bing Image Creator ви е необходим Microsoft акаунт и достъп до Bing.com. Има два начина за използване на инструмента:

  1. Посетете Bing.com/Create и кликнете върху “Join & Create”, за да влезете във вашия Microsoft акаунт и да получите достъп до генератора на изображения.
  2. Активирайте Bing Image Creator в Microsoft Edge, използвайки страничната лента на Edge. Изберете иконата “+” и превключете към Image Creator.

Създаване на изображения с Bing Image Creator

След като получите достъп до Bing Image Creator, следвайте тези стъпки за създаване на изображение:

  1. Въведете указание (prompt): Подайте детайлно описание на изображението, което искате да създадете, в текстовото поле. Бъдете колкото се може по-описателни, за да гарантирате точни резултати.
  2. Генериране на изображение: Кликнете върху „Create“ и Bing Image Creator ще генерира изображение на базата на вашето текстово указание.
  3. Преглед и корекция: След като изображението е генерирано, можете да го прегледате и, ако е необходимо, да коригирате текстовото указание, за да подобрите резултата.

Запомнете, че качеството и точността на генерираните изображения зависят от зададеното описание, затова детайлното и описателно указание (prompt) е от съществено значение за получаване на желаните резултати. Можете също така да добавите допълнителен контекст, като местоположение или дейност, и да изберете стил на изкуството, за да персонализирате още повече изображението си.

Какви изображения може да генерира Bing Image Creator?

Bing Image Creator е способен да генерира широка гама от изображения, базирани на текстови указания (prompts). Той се базира на подобрена версия на модела DALL-E на OpenAI, което му позволява да произвежда висококачествени, фотореалистични изображения, илюстрации и картини.

Типовете изображения, които може да създаде, включват:

  • Концептуални илюстрации: Bing Image Creator може да създава изображения, илюстриращи концептуални идеи, които не могат да бъдат фотографирани, или да комбинира обекти, които обикновено не се срещат заедно.
  • Сцени и пейзажи: Може да предоставяте описания на конкретни сцени или пейзажи, като „a beautiful forgotten medieval castle in a fairy-tale forest landscape„, и Bing Image Creator ще генерира изображение, базирано на описанието.
  • Обекти и субекти: Може да описвате обекти или субекти, като „a bee on a flower, macro photography„, и инструментът ще създаде съответното изображение.
  • Стилове на изкуството: Като предоставяте допълнителен контекст, като стил на изкуството, може да персонализирате генерираните изображения.

Bing Image Creator безплатен ли е за използване? Има ли някакви ограничения?

Bing Image Creator е безплатен за използване, но за да получите бързо генерирани изображения, ще трябва да използвате „Boosts“ (Ускорители). Ускорителите представляват форма на валута, която можете да спечелите, изпълнявайки различни задачи в търсачката на Bing.

Интеграция с Microsoft Edge

Bing Image Creator е първият и единствен генератор на изображения, управляван от изкуствен интелект, който е интегриран в браузъра, което го прави ексклузивно наличен в Microsoft Edge. За да използвате Bing Image Creator в Edge, просто кликнете върху иконата на Bing Image Creator в страничната лента.

Наличност и бъдещи планове

Bing Image Creator в момента е наличен за всички потребители на Microsoft. В бъдеще се планира пълната му интеграция в чат функционалността на Bing.

Microsoft е ангажиран с гарантирането, че Bing Image Creator ще избягва създаването на вредно съдържание. Компанията е въвела мерки за модерация на съдържанието, за да предотврати генерирането на изображения, които могат да бъдат вредни.

Опитайте се с Bing Image Creator и изследвайте безкрайните възможности на генерирането на изображения!

За повече инструменти, базирани на изкуствен интелект (AI), препоръчваме да прегледате нашата секция „Инструменти“.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: