AI Bulgaria AI Bulgaria

ChatGPT с достъп до целия интернет

ChatGPT интернет

OpenAI днес обяви, че ChatGPT вече може да сърфира в интернет и вече не се ограничава до данни преди септември 2021 г. Това означава, че потребителите ще могат да получават актуална и достоверна информация, придружена от директни връзки към източници.

Компанията заяви, че функцията е достъпна за абонатите на ChatGPT Plus и потребителите на ChatGPT Enterprise и добавиха, че скоро ще бъде налична за всички. Потребителите могат да я използват, като изберат „Browse with Bing“ в менюто на GPT-4.

Всъщност това означава завръщане към уеб сърфирането за ChatGPT. Още през март, когато OpenAI представи разширенията от трети страни за ChatGPT, компанията въведе и две свои – „Code Interpreter“ (което в последствие беше преименувано на „Advanced Data Analysis“ и позволява на ChatGPT да обработва файлове) и „Browsing“, използващо Microsoft Bing API за търсене в интернет и цитиране на източници.

Въпреки това в рамките на няколко дни OpenAI деактивира функцията за сърфиране, тъй като потребителите успяха да я използват, за да заобиколят платените страници на водещи новинарски издания.

Новите възможности за сърфиране се появяват само два дни след като OpenAI обяви възможността ChatGPT да сканира и анализира изображения и да провежда разговори с потребителите.

Освен това, миналата седмица OpenAI обяви и новия си модел за генериране на изображения DALL-E 3 и интеграцията му в ChatGPT.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: