AI Bulgaria AI Bulgaria

Google интегрира чатботa Bard в Gmail, Workspace, Maps и YouTube

Bard Google
Image: Google

Google актуализира възможностите на своя AI чатбот Bard, интегрирайки го с някои от най-популярните си услуги – Gmail, YouTube, Docs, Drive и Google Maps.

От старта си през март 2023 г., Google работи усилено по подобряването на Bard, като през август броят на посещенията от настолни и мобилни устройства наближава 200 милиона. Стремежът на компанията е да привлече повече потребители, като обогати възможностите на своя чатбот и подобри точността му.

Чрез новите разширения, Bard вече може да се интегрира директно с различни платформи като Google Flights, Google Hotels, Google Maps, YouTube и Google Translate, а също така и с Google Workspace приложенията, включително Gmail, Docs и Drive .

С новата актуализация, Bard обогатява своите отговори, като вгражда YouTube видеа, връзки към документи в Google Docs и обобщения на имейли от Gmail. Това значително увеличава функционалността на чатбота, позволявайки бърз достъп до информация от различни услуги на Google чрез един интерфейс.

Важно е да отбележим, че Google първоначално представи разширенията за Bard по време на престижното събитие Google I/O. Обявено бе, че Bard ще може да комуникира и изпълнява задачи с услуги на трети страни, като например Adobe, Instacart и Zillow. Въпреки това, все още има много неизвестни, свързани с това как точно ще функционират тези разширения и кога ще станат достъпни.

Как да използвате новите разширения

За да използвате разширенията в Bard, следвайте тези стъпки:

  1. Отворете Bard и кликнете върху иконата с пъзел в горния десен ъгъл.
  2. Ще се отвори меню с всички налични разширения.
  3. За да активирате или деактивирате разширение, кликнете върху отметката до него.
  4. След като активирате желаните от вас разширения, можете да ги използвате директно във вашия чат с Bard. Tова става чрез въвеждане на символа @, последван от разширението, което желаете да използвате.

Ето някои примери за използване на разширенията на Bard с всяко разширение на продуктите на Google:

  • @Google Flights: „Намери най-евтиния полет до Берлин за следващата седмица.“
  • @Google Hotels: „Намери хотел в София за този уикенд.“
  • @Google Maps:„Дай ми насоки за най-близкият ресторант.“
  • @Google Gmail: „Какво съдържа емайла със заглавие „Elon’s AI concerns?“
  • @Google Drive: „Направи резюме на папката „Реклама за ресторант“ в моя Drive.“
  • @YouTube: „Намери видеоклипове за [тема].“

Можете също така да използвате разширенията на Bard, за да комбинирате възможностите на няколко разширения. Например, можете да кажете: “@Google Flights @Google Maps Намери хотел в Париж, който е близо до Айфеловата кула.”

Bard ще използва разширенията на Google Hotels и Google Maps, за да намери хотел, отговарящ на вашите критерии.

Експериментирайте с различни разширения на Bard за да откриете как могат да оптимизират вашата работна рутина и да ви помогнат да бъдете по-продуктивни.

Защита на личните данни и отговорност към потребителите

С разширението на възможностите на Bard, настъпват и въпроси свързани с защитата на потребителските данни. Google подчертава, че компанията не използва личните имейли на потребителите за обучение на Bard, и гарантира, че чатботът ще има достъп само до тези данни, за които е получил изрично разрешение.

Допълнителна мярка за сигурност е нововъведената функция, която проверява достоверността на предоставената от Bard информация, като търси онлайн статии, които я потвърждават или опровергават. Информацията, която съвпада с предложенията на Bard, се маркира със зелено, докато тази, която е противоречива спрямо други източници, се маркира с тъмно оранжево и предоставя връзки към оригиналните уеб статии, така че потребителите сами да могат да проверят

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: