AI Bulgaria AI Bulgaria

Copilot от Microsoft: Новата ера на персоналните компютри

Copilot Android и iOS
Image: Microsoft

На грандиозно събитие, проведено в Ню Йорк, световният технологичен лидер Microsoft представи своята последна AI иновация – Copilot. Тази нова система ще бъде интегрирана в последните версии на Windows 11, Microsoft 365, Edge и Bing.

Главният изпълнителен директор Сатя Надела коментира:

Copilot е всеобхватно решение с изкуствен интелект, което работи в множество платформи и прецизно разбира вашите нужди и контекста, в който работите. Вярваме, че Copilot ще промени из основи връзката ни с технологиите и ще постави началото на нова ера в персоналните компютри: ерата на Copilots.

Copilot ще бъде включен в актуализацията 22H2, предвидена за 26 септември 2023 г. , като от Microsoft обещават над 150 подобрения и нови функции. В допънение на това от 1 ноември корпоративните клиенти ще имат възможност да използват Copilot и в рамките на Microsoft 365.

Интеграция в Windows 11

Microsoft Copilot ще бъде вграден директно в интерфейса на Windows 11, като потребителите ще могат да го активират лесно чрез лентата с инструменти или с клавишната комбинация Win+C. Copilot ще помага при регулиране на настройките, използване на инструменти като Snap Assist или Focus и дори анализиране на съдържанието на екрана и препоръка за последващи действия.

Освен функционалностите за анализ, Copilot ще обогати потребителското изживяване, като предоставя инструменти за създаване и полиране на съдържание, включително създаване на впечатляващи изображения.

Разработчиците също ще имат възможността да интегрират своите приложения с Copilot, предоставяйки на потребителите на Windows по-гладко и обогатено изживяване.

Нови възможности в Microsoft 365

Компаниите ще имат възможност да а използват възможностите на Copilot в рамките на Microsoft 365, който включва разнообразни приложения и услуги, като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, SharePoint, OneDrive и др.

  • В Word Copilot ще помага на потребителите при изготвянето, преработването, обобщаването и изготвянето на документи.
  • Потребителите на Excel могат да се възползват от способността му да анализира данните, разпознава модели и автоматично създава впечатляващи визуализации, опростявайки анализа на информацията.
  • Презентациите в PowerPoint стават по-рационални, тъй като Copilot помага за превръщането на обикновените идеи в изчерпателни слайдове.
  • За потребителите на Outlook, Copilot може да опрости управлението на входящата поща, да предоставя резюмета на разговорите и дори да предлага потенциални отговори на имейли.
  • В Teams, Copilot ще оптимизира срещите, ще предоставя автоматични резюмета и ще анализира в реално време.
  • С помощта на Copilot в SharePoint потребителите ще могат лесно да превръщате идеи в професионално оформени сайтове и уеб страници.
  • Възможностите на изкуствения интелект в OneDrive ще включват по-бързо и точно търсене на файлове и документи.

Подобрения на браузъра Edge

Браузърът Edge на Microsoft ще получи тласък с интегрирането на Copilot. Функцията ще помага на потребителите да извличат основните прозрения от документите, ще дава възможност за сравняване на съдържанието и дори ще помага при изготвянето на публикации, пригодени за платформи като LinkedIn, оптимизирани по формат, дължина и стил.

Допълнително, Copilotще позволява на потребителите да получат по-добри препоръки за покупки, базирани на техните интереси и предишни търсения.

Нови функции в Bing

Новите функции в Bing включват персонализирани отговори, генерирани въз основа на историята на чата, новият модел DALL·E 3 от OpenAI в Bing Image Creator и нови Content Credentials, които използват криптографски методи за добавяне на невидим цифров воден знак към всички изображения, генерирани от изкуствен интелект в Bing, включително час и дата на първоначалното им създаване.

Допълнителни актуализации, базирани на изкуствен интелект

В допълнение към тези актуализации Microsoft обяви и интеграцията на най-новия генератор на текст в изображение DALL·E 3 на OpenAI с Bing Image Creator и Designer, който вече е част от Microsoft 365.

Съобщава се, че DALL·E 3 ще подобри генерирането на изображения и в рамките на Designer, добавяйки „изображения с по-високо качество към вашия дизайн за секунди“, според Microsoft. 

Също така Designer ще се интегрира директно в Bing и Word. Тази интеграция ще повиши качеството на генериране на изображения, предлагайки на потребителите по-качествени изображения за техните проекти.

Традиционният инструмент на Microsoft, Paint, също ще получи свой собствен набор от подобрения, като например включването на слоеве и функции за премахване на фона, базирани на изкуствен интелект. Отличителна функция ще бъде генеративният изкуствен интелект, задвижван от DALL·E 3, наречен „Cocreator“, като тя ще позволява на потребителите да създават реалистични изображения от текстови описания директно в Paint.

С тези нововъведения, базирани на изкуствен интелект във всичките си продукти, Microsoft заявява ясната си амбиция да бъде лидер в развитието на технологичните иновации. Бъдещето ще покаже как потребителите и бизнесът ще приемат тези промени и как те ще трансформират ежедневието и работните процеси.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: