AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI стартира своя GPT магазин следващата седмица

GPT Store
OpenAI DevDay

Следващата седмица OpenAI ще пусне своя магазин за персонализирани версии на ChatGPT (GPT Store). Платформата ще позволява на потребителите да споделят и да печелят от персонализирани агенти с изкуствен интелект (AI), или така наречените GPT-та, изградени на базата на големите езикови модели на OpenAI. Например, персонализирано GPT може да бъде проектирано така, че да предоставя информация по конкретна тема, да генерира съдържание (например текст или изображения), да отговаря на заявки, да извършва анализ на данни или да изпълнява конкретни действия въз основа на предварително зададени инструкции.

GPT Store беше обявен през ноември по време на първата годишна конференция за разработчици на OpenAI – DevDay. Първоначалното стартиране беше насрочено за същия месец, но беше отложено поради поредица от вътрешни сътресения, включително краткото отстраняване и последвалото възстановяване на главния изпълнителен директор Сам Алтман. И въпреки тези затруднения, очакването и вълнението сред разработчиците останаха високи, като много от тях с нетърпение очакват възможността да покажат и монетизират своите GPT проекти.

Въпреки че в момента персонализираните GPT са достъпни, ако имате платения план ChatGPT Plus, магазинът ще ви позволи да ги монетизирате. OpenAI заяви, че планира начин да плаща на създателите въз основа на това колко използвани са техните AI агенти в магазина, но все още няма подробности как точно ще работи платежната система.

Създаването на персонализирано GPT става чрез така наречения GPT Builder. Посредством чат трябва да предоставите инструкции, информация или специфични знания, които GPT трябва да притежава, като дори можете да качите свои собствени файлове. GPT Builder също така ви дава възможност да изберете кои възможности на ChatGPT трябва да притежава вашият GPT, като например сърфиране в интернет, генериране на изображения DALL-E и/или Code Interpreter.

След като създадете свой собствен GPT, можете да го използвате за лична употреба, да го споделяте, а с помощта на GPT магазина ще можете и да печелите пари.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: