AI Bulgaria AI Bulgaria

Samsung интегрира изкуствен интелект във все повече от своите устройства

AI Samsung

Samsung възнамерява да включи функциите на Galaxy AI в повече от своите устройства с предстоящата актуализация One UI 6.1. Тя ще се появи в края на март за устройствата от сериите Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5 и Z Flip5, както и в Tab S9 Ultra, Tab S9+ и Tab S9.

Source: Samsung

Нашата цел с Galaxy AI е не само да поставим началото на нова ера на мобилния AI, но и да дадем възможност на потребителите, като направим AI по-достъпен за всички

заяви ТМ Рох, президент и ръководител на Mobile eXperience Business в Samsung Electronics.

Това е само началото на Galaxy AI, като планираме да предоставим изживяването на повече от 100 милиона потребители на Galaxy през 2024 г. и да продължим да създаваме иновативни начини за използване на неограничените възможности на мобилния AI.

Source: Samsung

Circle to Search е една от най-полезните функции. Тя позволява извършване на търсене в Google само чрез ограждане или подчертаване на обект в изображение. Интересна е и функцията „Interpreter“, която позволява безпроблемна комуникация чрез многоезични преводи в реално време.

Source: Samsung

Потребителите ще получат достъп и до „Чат асистент“, който позволява настройване на тона на съобщенията и превод на текст чрез клавиатурата на Samsung.

Друга интересна функция е така нареченият „Live Translate“, който изпълнява гласови и текстови преводи на телефонни обаждания.

Функции като Note Assist и Browsing Assist ще помагат на потребителите да създават, обобщават и превеждат бележки, както и да генерират подробни резюмета на новинарски статии.

Source: Samsung

Що се отнася до новите възможности за редактиране на изображения, потребителите ще могат да използват „Генеративно редактиране“ (Generative Edit), за да променят размера, позицията и разположението на обектите в снимките. Също така, функцията „Предложение за редактиране“ (Edit Suggestion) ще улесни бързото полиране на снимките, а „Instant Slow-Mo“ ще генерира допълнителни кадри за видеоклипове със забавено движение.

Samsung също така посочи, че „AI функциите ще бъдат достъпни безплатно до края на 2025 г. за поддържаните устройства“, но не уточнява какви ще бъдат цените след този период.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: