AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI отвори редица функции за абонатите на безплатната версия на ChatGPT

ChatGPT
Image: Created with Ideogram

OpenAI обяви, че всички потребители на ChatGPT, включително и тези без абонамент, вече ще имат достъп до функции, които досега бяха ограничени само за абонатите на ChatGPT Plus и Team. Тези функции включват търсене в интернет, визуални възможности, анализ на данни, качване на файлове и достъп до персонализираните GPT-та.

Актуализацията идва само две седмици след като OpenAI предостави безплатен достъп до своя последен модел – GPT-4o. От компанията обаче посочват, че потребителите без абонамент ще имат ограничен брой съобщения, които могат да изпращат до GPT-4o, а когато лимитът бъде достигнат, ChatGPT автоматично ще премине към по-стария модел GPT-3.5. Абонатите на ChatGPT Plus и Team ще продължат да имат предимства като по-високи лимити и ранен достъп до нови функции.

В допълнение OpenAI подобри възможностите за анализ на данни на ChatGPT. Потребителите на ChatGPT Plus и Team вече ще могат да качват файлове директно от Google Drive и Microsoft OneDrive, без да се налага да преминават през локално хранилище.

Въпреки че потребителите без абонамент не могат да използват Google Drive или Microsoft OneDrive, те могат да качват PDF, Word, Excel, CSV, изображения (JPEG, PNG), текстови файлове (TXT), JSON и други формати от своите устройства, и да поискат от ChatGPT да анализира и визуализира данни под формата на таблици, диаграми или графики. Създадените графики също са интерактивни и потребителите могат да променят стойности, да персонализират стълбовидни, линейни, кръгови и точкови диаграми, и да избират цветове.

Проведохме експеримент с данни от Националния статистически институт на Република България. Заредихме в ChatGPT файл с информация относно външната миграция за периода от 2010 до 2023 година. Ето и резултатите:

ChatGPT- Националния статистически институт
ChatGPT- Националния статистически институт

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: