AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe въвежда AI асистент в Reader и Acrobat

adobe асистент
Source: Adobe

Днес, 20 февруари, Adobe представи нов асистент с изкуствен интелект в своите приложения Reader и Acrobat.

Инструментът, който има за цел да улесни работата с големи PDF файлове, предлага функции като отговаряне на въпроси, анализ на документи, създаване на резюмета, както и изготвяне на имейли, доклади и презентации. Наред с това, асистентът ще генерира препратки, които ще позволят проверка на получените отговори.

Потребителите ще могат да го използват и при работа с документи, различни от PDF, например Word, PowerPoint и други, посочват от компанията.

„Асистентът с изкуствен интелект, който засега е в бета-версия, е вече наличен в Acrobat и ще бъде включен и в Reader през следващите дни и седмици“, се отбелязва в изявлението на компанията. Adobe ще пусне абонаментен план след като той излезе от бета-версията.

В момента асистентът поддържа само английски език, като компанията планира да въведе други езици в бъдеще.

Тъй като потребителите ще импортират документи, които вероятно съдържат поверителна информация, Adobe уверява своите клиенти, че новата функция AI Assistant е защитена със строги протоколи за сигурност на данните. Компанията посочва, че информацията няма да се съхранява и няма да се използва за допълнително обучение на AI.

Генеративният изкуствен интелект предоставя възможност за по-интелигентна обработка на документи чрез трансформиране на информацията от PDF в приложимо, полезно и професионално изглеждащо съдържание

– заяви Абхигян Моди, старши вицепрезидент на Document Cloud.

PDF е стандартът за най-важните документи в света и представените днес възможности са само началото на стойността, която AI Assistant ще осигури чрез приложенията и услугите на Reader и Acrobat.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: