AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe представи нов генеративен AI инструмент за създаване на музика

Project Music GenAI Control

Инструментът, наречен Project Music GenAI Control, може да създава аудио от текстови описания или примерни мелодия и позволява настройване на резултатите.

Потребителите ще могат да въвеждат текстови описания, от рода на „енергичен рок“, „щастливи танци“ или „тъжен джаз“, а инструментът ще генерира музика, която отговаря на дадения стил. Освен това Project Music GenAI Control ще предлага функции за редактиране, които позволяват регулиране на темпото, интензивността, повторенията, структурата и др.

С Project Music GenAI Control генеративният изкуствен интелект става ваш съавтор. Той помага на хората да създават музика за своите проекти, независимо дали са телевизионни оператори, подкастъри или всеки друг, който се нуждае от аудио, което да е с точното настроение, тон и дължина

– пояснява Никълъс Брайън, старши научен сътрудник в Adobe Research, в блог пост по темата.

Разработен в сътрудничество с изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего и Карнеги Мелън, проектът Music GenAI Control ще бъде публично достъпен в бъдеще, но засега той е в етап на изследователска работа, посочват от Adobe.

Проектът е част от усилията на Adobe в областта на генеративния изкуствен интелект след успеха на техния модел за генериране на изображения с изкуствен интелект Firefly.

Преди броени дни Adobe представи и нов асистент с изкуствен интелект в своите приложения Reader и Acrobat.

Освен това, технологичният гигант наскоро създаде нова изследователска структура, наречена CAVA (Co-Creation for Audio, Video, & Animation), в рамките на Adobe Research. Обявена на 21 февруари 2024 г., CAVA включва изследователски екип от 50 души, насочен към разработването на генеративен изкуствен интелект за видео, аудио и анимация.

Анонсът за създаването на този нов отдел дойде броени дни след като OpenAI представи своя модел за генериране на видео, наречен Sora.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: