AI Bulgaria AI Bulgaria

Anthropic представя Claude 2, следващо поколение AI асистент

Claude 2

Anthropic, водещата компания в областта на изкуствен интелект и безопасност, представя Claude 2 – иновативен разговорен AI асистент, който предлага подобрена производителност и се откроява сред конкуренти като ChatGPT и Google Bard. Въпреки че в момента Claude не е достъпен в Европа и България, потребителите могат да го използвате през VPN.

Официалният Twitter профил на Anthropic, анонсира:

Представяме ви Claude 2! Нашият последен модел има подобрена производителност в кодиране, математика и логическо мислене. Може да произвежда по-дълги отговори и е достъпен в новия публичен уебсайт на claude.ai в САЩ и Великобритания.

Claude 2 е голям езиков модел, разработен от Anthropic. Той е последовател на Claude 1, и предлага значителни подобрения в способностите, дължината на изхода и безопасността в сравнение с предишните версии. Новият модел може да обработва 100 000 токена на вход или изход, което се равнява на до 75,000 думи информация, позволявайки му да обработва и генерира всичко от прости въпроси до сложни доклади.

Създаден с цел да предоставя резюмета, да отговаря на въпроси, да помага при писане, да генерира код и да изпълнява други разговорни и текстови задачи, Claude 2 се отличава със своята изключителна производителност в области като право, математика и кодиране. AI чатботът е достъпен чрез уеб интерфейс за чат и API.

Anthropic: Безопасност и изследвания на изкуствения интелект

Основана през 2021 г. от двама бивши изследователи на OpenAI, Даниела и Дарио Амодей, Anthropic се позиционира на челната линия в сферата на AI безопасността и изследванията. Със седалище в култовия Сан Франциско, компанията е посветена на мисията да разработва AI системи, които не само функционират, но и са надеждни, интерпретируеми и управляеми.

Финансовата история на Anthropic е впечатляваща. С общо $1.5 милиарда събрани средства през четири кръга на финансиране. Водещ инвеститор беше Spark Capital, като сред участващите бяха и гиганти като Google, Salesforce Ventures, Sound Ventures, Zoom Ventures и други. Последният кръг на финансиране повиши оценката на компанията до близо 4 милиарда долара.

В своята научна дейност, Anthropic изследва разнообразие от дисциплини, включително естествен език, човешка обратна връзка, мащабируеми AI модели, интензивни методи на обучение и автоматично генериране на код. Компанията е ангажирана да разработи надеждни AI системи, които са безопасни, полезни и в полза на човечеството.

Claude 2: Впечатляващи постижения и приложения в реалния свят

AI асистентът Claude 2 демонстрира значителен напредък, като постига 76.5% верни отговори на множествен юридически изпит – увеличение от предишните 73.0% за Claude 1.3. Освен това, той достига над 90% верни отговори на теста GRE за четене и писане.

Асистентът показва и подобрено представяне в задачи свързани математика и логическо мислене.

Особено впечатляващо е подобрението на Claude 2 в областта на кодирането. Той постига 71.2% в Codex HumanEval – тест на Python, което е значително подобрение от предишните 56.0%.

Това подобрение е особено полезно за Sourcegraph .

Тази платформа за кодиране с изкуствен интелект (AI) помага на разработчиците да пишат, коригират и поддържат код.

Техният асистент, Cody, използва подобрената способност за резониране на Claude 2, за да дава още по-точни отговори на потребителски заявки, като същевременно предоставя повече контекст за кодовата база с до 100K контекстни прозорци.

Когато става въпрос за AI кодиране, разработчиците имат нужда от бърз и надежден достъп до контекст за техните уникални кодови бази и мощен LLM с голям контекстен прозорец и силни общи способности за резониране.

– казва Куин Слак, CEO и съосновател на Sourcegraph.

Приоритет върху безопасността и етиката

Според вътрешни данни на Anthropic, Claude 2 демонстрира двойно по-голяма ефективност в предоставянето на безопасни отговори в сравнение с предшественика си, Claude 1.3. Този резултат подчертава ангажимента на компанията към безопасност и етични стандарти в областта на изкуствения интелект. Въпреки че в съвременния свят няма AI система, която да е напълно защитена срещу злоупотреби, методологията на Anthropic при разработката на своите продукти активно намалява потенциалните рискове, без да прави компромис с производителността.

Бъдещи перспективи

Във вълнуващата ера на технологичните иновации, Claude 2 се позиционира като ключов инструмент в стратегията на Anthropic. Този чатбот, предвиден за глобално разгръщане в близко бъдеще, подчертава решимостта на компанията да се превърне в един от лидерите в индустрията. С прогреса в технологиите на изкуствен интелект ще е интересно да следим как Claude 2 и другите AI чатботове ще продължат да се развиват и оказват влияние върху различни индустрии и демографии.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: