AI Bulgaria AI Bulgaria

CapCut с нови AI инструменти за бизнеса

CapCut for Business

CapCut, приложение за редактиране на видео, собственост на ByteDance, въвежда нови AI инструменти, насочени към бизнеса.

Вече установен като един от водещите инструменти за редактиране на видео благодарение на своята интеграция с TikTok, CapCut въвежда „CapCut for Business“ с цел да обслужва малките фирми, рекламодателите, маркетолозите, търговците и всички създателите на съдържание.

Ключов инструмент в CapCut for Business е AI генератор на сценарии. Той позволява на рекламодателите автоматично да създават идеи за видео сценарии, използвайки описанието на даден продукт или услуга.

Credit: CapCut

За маркетолозите, CapCut предлага AI генерирани персонажи, които представят продукти чрез демонстрации и обяснителни видеоклипове.

От компанията представиха и впечатляващ инструмент, който превръща URL адреси на продуктови страници в готови видеоклипове. С други думи, можете да въведете URL адреса на продуктова страница и инструментът ще генерира видеоклип, който представя продукта.

Друго интересно нововъведение е функция за виртуално изпробване на продукти, която цели да улесни онлайн търговците.

Също така, CapCut предлага набор от AI инструменти, включително „AutoCut“, „Image to Image“, „Text to Image“, премахване на фон, възстановяване на стари снимки и стабилизация на видео. Платформата предлага и AI Video Upscaler, който подобрява видеоклиповете до 4K резолюция. Други AI функции включват автоматични субтитри, и функция за преобразуване на текст в реч. CapCut e наличен и като разширение в ChatGPT.

Повече за CapCut

CapCut е приложение за редактиране на видео, което бързо стана популярно след пускането си в Китай през 2019 г. Към август 2023 г., то вече има над 490 милиона потребители по света, с активни потребители в САЩ, Великобритания, Германия и други ключови пазари извън Китай.

Зад успеха на CapCut стои ByteDance – многонационална IT компания със седалище в Пекин, Китай. ByteDance е известна със създаването на глобалния феномен TikTok, но също така управлява и редица други платформи за съдържание, като Toutlao, Moonton и News Republic Inc.

Произходът на приложението може да бъде проследен до стартапа Shenzhen Lianmeng Technology, който ByteDance придобива през 2018 г. за 300 милиона долара.

Преди да стане популярно като CapCut, приложението беше познато в Китай под името Jianying. През 2020 г. ByteDance го представя на световния пазар под актуалното му име.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: