AI Bulgaria AI Bulgaria

Google представи Vids – ново Workspace приложение за създаване на видеоклипове

Google Vids
Image: Google

Днес, по време на конференцията Google Cloud Next 2024 в Лас Вегас, технологичният гигант представи ново приложение за създаване на видеоклипове с изкуствен интелект, наречено Vids.

Идеята на инструмента е подобна на Google Slides, но в този случай за видео. За да създадат видеоклип, потребителите въвеждат описание и Google Vids генерира сториборд, като използва техните собствени файлове от Google Drive или стоково съдържание. Всичко това се извършва с помощта на AI модела на компанията – Gemini.

След като сторибордът е генериран, потребителите имат пълен контрол над редактирането и персонализирането на своя видеоклип. Те могат лесно да пренареждат части от видеото, да добавят преходи между сцените, да избират от множество предварително създадени шаблони и да редактират аудиото.

Image: Google

Екипите също могат да коментират или да правят промени, точно както при всеки инструмент на Google Workspace. Освен това Vids се интегрира с Docs, Slides и Sheets.

В момента приложението е в процес на тестове, като през юни ще бъде достъпно в Google Labs, а на по-късен етап ще се предлага на клиенти с плановете на Gemini за Google Workspace.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: