AI Bulgaria AI Bulgaria

Meta ще обозначава AI-генерирано съдържание в своите платформи

Meta
Image: Meta

Meta обяви, че актуализира своя подход към съдържание, генерирано от изкуствен интелект, в своите платформи Facebook, Instagram и Threads.

Досегашната политика на Meta, въведена през 2020 г., беше насочена само към манипулирани видеоклипове, но технологичният гигант признава, че ситуацията се е променила. Реалистичното съдържание, генерирано от изкуствен интелект, като например аудио и снимки, стана по-разпространено, а технологията се развива изключително бързо, отбелязват от компанията.

Поради тази причина от май месец компанията на Марк Зукърбърг ще започне да обозначава изображенията, генерирани от изкуствен интелект, с етикет „Made with AI“. Този етикет ще се прилага за фотореалистични изображения, които Meta идентифицира като създадени с помощта на AI инструменти, разработени от водещи компании в областта, като например Google, OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock и др.

За да постигне тази цел, Meta ще разчита на специализирани инструменти за идентифициране на AI-генерирано съдържание. Тези инструменти са способни да откриват скрити водни знаци и метаданни, интегрирани във файловете. Генераторът на AI изображения на Meta, например, вече добавя тагове „Imagined with AI“ и водни знаци към създаденото съдържание.

От потребителите също ще се изисква да посочват, когато публикуват манипулирани или синтетични изображения, видео и аудио материали, които изглеждат реалистични. Неспазването на това изискване може да доведе до санкции, посочват от компанията.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: