AI Bulgaria AI Bulgaria

NVIDIA Canvas

NVIDIA Canvas

NVIDIA Canvas е безплатно приложение за рисуване, използващо AI, което позволява на художниците да трансформират прости рисунки в реалистични пейзажи бързо и лесно. То е част от NVIDIA Studio – набор от креативни приложения и инструменти.

Приложението използва силата на AI, за да рисува прости форми и линии с палитра от материали от реалния свят, като трева или облаци. Неговият революционен AI модел след това запълва екрана с впечатляващи резултати в реално време. Ако резултатът не отговаря на очакванията ви, можете да смените използвания материал – например, променяйки снега с трева – и да наблюдавате как цялата картина се превръща от зимен пейзаж в тропически рай. Приложението показва фотографския резултат, докато рисувате, така че не трябва да чакате, за да видите формата на своята визия.

Ако имате интерес да научите повече за NVIDIA Canvas, посетете уебсайта на NVIDIA Canvas и изтеглете приложението.

Функции

Ето някои от ключовите features на NVIDIA Canvas:

NVIDIA Canvas AI
 • AI-Powered Image Generation: Рисувайте прости форми и линии с палитра от материали от реалния свят, като трева или облаци. След това, в реално време, революционният AI модел попълва екрана с впечатляващи резултати.
 • Real-Time Rendering: Софтуерът предоставя обратна връзка в реално време, което ви позволява да видите как вашето изображение се формира докато рисувате.
 • Intuitive Interface: Дизайнът на инструмента, който е лесен за използване, го прави достъпен за художници от всички нива на умения.
 • Pick Your Palette: След като сте изобразили основните форми, можете да промените използвания материал, например смяна от сняга в трева, и да наблюдавате как цялата картина се превръща от зимна вълшебство в тропически рай.
 • Styles: Canvas притежава различни стилове, които променят визията и усещането на изображението.
 • Different Materials: NVIDIA Canvas предлага различни материала, като небе и планини до река и камък.
 • Paint on Different Layers: Предоставя възможността да рисувате на различни слоеве, като позволява да се запазването отделните елементи.
 • Panoramic Landscapes – 360° of Inspiration: Nvidia Canvas ви позволява да създавате зашеметяващи панорамни пейзажи с пълна 360° гледка.
 • Seamless Integration: Софтуерът може да експортира вашите творби директно в Photoshop или Blender.
Nvidia Canvas 360°

Възможности и приложения

NVIDIA Canvas може да се използва за създаване за визуализация, разработване на фонове за концептуални рисунки или просто за  забавление. Ето някои потенциални приложения:

 • Digital Art Creation: Canvas е отличен инструмент за създаване на дигитално изкуство, от концептуални скици до детайлни пейзажи.
 • Concept Visualization: Софтуерът е подходящ за бърза визуализация на идеи за дизайн на игри, архитектурни проекти и други креативни задачи.
 • Educational Tool: Canvas може да бъде използван като помощно средство при обучение по изкуство и дизайн, демонстрирайки потенциала на AI в креативните области.
 • Graphic Design: Способността на програмата да генерира висококачествени изображения от прости скици я прави ценен инструмент за графични дизайнери.

Наличност и изисквания

NVIDIA Canvas е безплатно приложение, което е налично за Windows и изисква NVIDIA GeForce RTX, NVIDIA RTX или TITAN RTX GPU с 4 GB RAM за Standard и 6 GB за Panorama. За да изтеглите приложението, посетете уебсайта на NVIDIA Canvas.

За повече инструменти, базирани на изкуствен интелект (AI), препоръчваме да прегледате нашата секция „Инструменти“.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: