AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI и Reddit стават партньори, а ChatGPT получава нови функции за анализ на данни

OpenAI Reddit
Image: Created with DALL·E 3

OpenAI и Reddit сключиха партньорство, което ще даде директен достъп на ChatGPT до съдържанието на социалната платформа, обявиха двете компании.

Като част от сделката, OpenAI ще получи достъп до данните на Reddit чрез API, което ще позволи на ChatGPT да се възползва от огромните архиви и милионите ежедневни дискусии в Reddit, за да предоставя по-точни и актуални отговори.

В замяна, социалната платформа планира да използва моделите на OpenAI, за да разработи „нови AI функции“ за своите потребители, въпреки че все още не са разкрити подробности. Освен това, Reddit ще бъде рекламен партньор на OpenAI.

В своето официално изявление, OpenAI също така отбелязва, че макар Сам Алтман да е акционер в Reddit (притежава 7.6%, дял оценен на над $600 милиона), партньорството се ръководи от главния оперативен директор Брад Лайткап и е одобрено от борда на директорите.

Лайткап го определи като печелившо и за двете компании, заявявайки, че съдържанието на Reddit ще предостави на ChatGPT „уникално навременна и подходяща информация“.

Наред със сътрудничеството с Reddit, OpenAI обяви и подобрения във функциите на ChatGPT за анализ на данни, които ще бъдат пуснати за абонатите на ChatGPT Plus, Team и Enterprise през следващите седмици.

Потребителите вече ще могат да качват файлове директно от Google Drive и Microsoft OneDrive, без да се налага да преминават през локално хранилище, съобщи компанията.

Така например, ChatGPT може да анализира, променя и реорганизира електронни таблици, текстови документи и презентации.

Освен това, чатботът може да визуализира данните под формата на таблици, диаграми или графики, а потребителите могат да задълбочават своя анализ и да задават конкретни последващи въпроси. Създадените графики също са интерактивни и потребителите могат да променят стойности, да персонализират стълбовидни, линейни, кръгови и точкови диаграми и да избират цветове.

Source: OpenAI

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: