AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI отлага пускането на новия гласов режим в ChatGPT

Voice Mode
Image: Created with Ideogram

OpenAI обяви, че отлага пускането на дългоочакваните усъвършенствани гласови възможности на ChatGPT, или по-конкретно така нар. „Voice Mode“ (Гласов режим), който предизвика огромно вълнение сред милионите потребители на чатбота, но и заплаха от съдебно дело от страна на актрисата Скарлет Йохансон, която заяви, че компанията е копирала гласа ѝ.

„Voice Mode“ беше демонстриран за първи път през май по време на събитие в централата на OpenAI в Сан Франциско, с обещанието да бъде пуснат през „следващите седмици“. Заедно с него, компанията пусна и последния си мултимодален модел – GPT-4o, който вече е наличен за всички потребители на ChatGPT. Този модел е в основата на новия гласов режим, който в демонстрациите, представени от OpenAI, реагира почти мигновено, може да регулира емоционалния си тон и дори да улавя емоциите на потребителите въз основа на техния глас или излъчване.

Като основна причина за отлагането OpenAI посочва необходимостта от „допълнителни тестове и подобрения на безопасността“, като например „подобряване на способността на модела да открива и отказва определено съдържание“. „Работим по подобряване на потребителското изживяване и подготвяме инфраструктурата си за мащабиране до милиони потребители, като същевременно поддържаме реакциите в реално време,“ заявиха от компанията в изявление.

OpenAI планира да предостави достъп до гласовия режим на всички клиенти на ChatGPT Plus през есента, като уточняват, че „точните срокове зависят от изпълнението на високите им изисквания за безопасност и надеждност“.

Компанията работи и върху нови възможности за видео и споделяне на екрана, които ще бъдат пуснати отделно.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: