AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI представя ChatGPT Enterprise

ChatGPT Enterprise

OpenAI, водещата компания в областта на изкуствения интелект, обяви старта на своя нов продукт – ChatGPT Enterprise – версия на популярния чатбот, насочена към корпоративния свят. Компанията сподели в Twitter:

Представяме ChatGPT Enterprise: корпоративна сигурност, неограничен достъп до GPT-4, разширени контекстови прозорци и още много. Ангажираме се да включим максимален брой корпорации през следващите седмици.

Върховата технология за корпоративните нужди

ChatGPT Enterprise се задвижва от GPT-4, водещият модел на изкуствен интелект на OpenAI. Тази версия на продукта предлага на корпоративните клиенти неограничен достъп до модела, чиято скорост на изпълнение е до два пъти по-голяма в сравнение със стандартния GPT-4.

Основното предимство на ChatGPT Enterprise е разширеният му контекстов прозорец от 32,000 токенаприблизително 25,000 думи. Това позволява обработката на обемисти текстове, които са до четири пъти по-големи от тези, с които може да се справи стандартният ChatGPT. Допълнително, продуктът включва иновативни чат шаблони, които улесняват корпоративното сътрудничество.

В допълнение към основните функции, ChatGPT Enterprise предлага и висока степен на сигурност за потребителските данни. OpenAI подчертава, че заявките на клиентите и тяхната корпоративна информация няма да бъдат използвани при обучението на нови модели. Ангажиментът на компанията по отношение на защитата на клиентската информация е удостоверен с сертификация по стандарта SOC 2.

Ако вашият бизнес проявява интерес към ChatGPT Enterprise, насърчаваме ви да се свържете с нас. Макар да не разкриваме конкретна цена, тя ще се определя според нуждите и приложението на всяка компания

– съобщават от OpenAI.

ChatGPT Enterprise: Трансформация в бизнес средата

OpenAI твърди, че от старта на ChatGPT преди само девет месеца, продуктът бързо е намерил приложение в корпоративния свят. Като доказателство за това, те споделят в блог пост:

Повече от 80% от компаниите в списъка Fortune 500 вече разполагат с акаунти в ChatGPT, идентифицирани чрез техните корпоративни имейли.

Ранните потребители на ChatGPT Enterprise, сред които и водещи компании като Block, Canva, Carlyle, The Estée Lauder Companies, Asana, PwC и Zapier, вече използват технологията за разнообразни цели. От подобряване на комуникацията, през ускоряване на кодирането, до бързо търсене на отговори на сложни въпроси – възможностите са безкрайни.

Джордже Зунига, Ръководител отдел „Данни и интеграции“ в Asana – платформа за управление на проекти и задачи, подчертава ефективността на продукта, като споделя:

С помощта на ChatGPT Enterprise ние успяхме да намалим времето за изследвания с един час всеки ден, което значително подобри производителността на нашия екип. Този инструмент се оказа ключов, не само при тестване на хипотези, но и при оптимизация на нашите вътрешни системи.

От своя страна, Дани Ву, ръководител отдел „AI продукти“ в платформата за графичен дизайн Canva, коментира:

От отстраняване на технически проблеми от инженери, през анализ на неструктурирани данни от специалисти, до създаване на сложни формули в таблиците от финансови анализатори – приложенията на ChatGPT Enterprise са разнообразни. Той се оказа ключов инструмент за увеличаване на производителността, гарантирайки надеждна сигурност и защита на данните.

В отговор на този интерес, множество корпоративни лидери са изразили своето желание за лесен и сигурен начин за интеграция на ChatGPT в техните организации.

Финансови изпитания и амбиции на OpenAI

OpenAI е под огромен натиск да монетизира своите инструменти. Според източници, компанията е инвестирала $540 милиона през последната година в разработката на ChatGPT. Тази стойност включва и фондове за привличането на водещи специалисти от глобални технологични лидери като Google. Допълнително, разходите за поддръжка на ChatGPT са около $700,000 на ден – сума, която показва колко амбициозен е този проект.

Изпълнителният директор на OpenAI, Сам Алтман e оптимист. Той е информирал своите инвеститори, че прогнозните приходи на компанията за текущата година са $200 милиона и очаква те да нарастнат до стойността от $1 милиард през следващата.

Тези амбиции подчертават доверието на OpenAI в потенциала на своите продукти, както и тяхната стратегия да продължат да бъдат ключов играч в света на изкуствения интелект и в бъдеще.

Нови функционалности на хоризонта

Като част от амбициозните си планове OpenAI планира редица нововъведения за ChatGPT Enterprise в бъдеще. Сред предстоящите нововъведения са:

  • Самостоятелно обслужване за бизнес клиенти: Предоставя възможност на компаниите да настройват и адаптират системата според своите нужди.
  • Разширяване знанието на ChatGPT: Интеграция на корпоративни данни, което би увеличило персонализацията и прецизността на отговорите.
  • Предложение ChatGPT Business: Ориентирано към по-малки екипи и компании.
  • Интеграция с други приложения: В бъдеще компаниите ще могат да свързват свои приложения директно с ChatGPT Enterprise.
  • Подобрени фукнции на „Advanced Data Analysis“ и уеб браузър: OpenAI планира въвеждането на версии с корпоративно качество, които да отговарят на нуждите на големите компании.

Очакваме с нетърпение да споделим още по-подробен план за развитие с бъдещите клиенти и да продължим да развиваме ChatGPT Enterprise на базата на вашата обратна връзка

– споделят от компанията.

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: