AI Bulgaria AI Bulgaria

Transmetrics: Българска логистична компания лидер в AI иновациите

Transmetrics

Transmetrics е водеща българска компания специализирана в оптимизацията на логистични процеси чрез използването на изкуствен интелект (AI) и предиктивен анализ (Predictive analytics).

Основана през 2013 година от екип професионалисти с богат опит в технологиите и логистиката, включително Аспарух Коев, Анна Шапошникова, Алекс Петков и Радо Николов, днес компанията има над 40 служители и успешно сътрудничи глобални лидери в индустрията като DB Schenker, DHL, DPD и Kuehne+Nagel. 

Подпомагаме компаниите за товарен транспорт и доставчиците на логистични услуги да оптимизират своята дейност чрез използването на съвременни технологии като изкуствен интелект (AI), добив на данни, предиктивен анализ и компютърна оптимизация

Transmetrics.

Като част от своята стратегия, Transmetrics акцентира върху намаляване на емисиите на въглероден диоксид и подобряване на общата устойчивост на транспортните операции, като по този начин допринася за създаването на по-зелено бъдеще.

Освен това компанията работи активно по разработването на решения, които да улеснят работата на служителите в логистичния сектор, като се стреми да създаде по-приятна и стимулираща работна среда.

Продукти и услуги

Transmetrics предлага  иновативни продукти и услуги, които отговарят на конкретните нужди на индустрията. Компанията е специализирана в области като:

 • Управление на празни контейнери: Разработване на стратегии за ефективно управление на празните контейнери, което допринася за намаляване на разходите и оптимизиране на процесите.
 • Планиране на Linehaul: Създаване на интелигентни решения за планиране на транспорт между различни дестинации, като се стреми към максимална ефективност и намаляване на емисиите.
 • Поддръжка на флота: Решения, които помагат на компаниите да поддържат превозните си средства в отлично състояние.

В допълнение, софтуерът предоставя ценни насоки, които улесняват мениджърите в процеса на планиране, като им помага да вземат информирани решения относно оптималния капацитет, избора между собствен транспорт или услуги на трети страни, както и определянето на най-добрите стратегии за позициониране на активите.

Като резултат клиентите разполагат с динамичен план, адаптиран към променливите условия на пазара и подходящ както за ежедневното управление на операциите, така и за дългосрочното стратегическо планиране.

Технологични иновации и сигурност с платформата на Transmetrics

Също така, Transmetrics предлага иновативна платформа за оптимизация на логистичните процеси чрез предиктивни анализи и изкуствен интелект, която включва:

 • Анализ на данни: Дълбок анализ на транспортните потоци, комбиниран с експертни познания и изкуствен интелект.
 • Оптимизация на ресурси: Оптималното използване на логистичните ресурси на базата на исторически данни, очаквани нива на обслужване, бизнес изисквания и разходи.
 • Прогнозиране: Съвременни модели за анализ на големи обеми данни и предсказване на бъдещи тенденции.
 • Интеграция с основни системи: Безпроблемна интеграция с основните системи за управление на транспорт (TMS), корпоративни ресурси (ERP) и управление на активи, като по този начин гарантира гъвкавост и удобство за своите клиенти.
 • Сигурност: Висок стандарт на сигурност, сертифициран според ISO 27001.

Платформата е създадена с подкрепата на IBM Watson, което гарантира надеждни и точни аналитични решения.

Финансови показатели и постижения

От момента на основаването си до днес, Transmetrics бележи впечатляващ растеж:

 • 2015 година: Пускане на първия комерсиален продукт на компанията – интелигентно решение за планиране на Linehaul, в партньорство с DPD България.
 • 2018 година: Лансиране на иновативно решение за оптимизация на управлението на контейнери.
 • 2019 година: Привличане на 1.67 млн. евро от ЕС Horizon 2020.
 • 2023 година: Финализиране на инвестиция от 2.5 млн. евро от EIC Fund и Impetus Capital.

Събраните над 7.5 милиона евро от инвестиции и субсидии, подчертават потенциала на компанията.

Впечатляващи резултати от Transmetrics

Transmetrics привлича вниманието с впечатляващи резултати, които подчертават ефективността на платформата на компанията. Според статистическите данни, публикувани на уебсайта на компанията, те достигат до над 95% точност в прогнозите, което демонстрира високото качество на техните аналитични инструменти и способността им да предсказват динамиката на пазара с висока степен на точност. Освен това, клиентите на Transmetrics могат да очакват спестяване на до 20% от разходите за мрежови операции. Отчетът отбелязва и 10% намаление на общите транспортни разходи, което е още един показател за ефективността на решенията, предлагани от компанията.

В заключение, Transmetrics предлага висококачествени услуги, които обхващат всички аспекти на логистичния процес — от анализ на данните до оптимизация на ресурсите. Съчетавайки дългогодишен опит в индустрията с водещи технологии в областта на изкуствения интелект, компанията предоставя на своите клиенти иновативни решения, които им позволяват да постигнат оперативна ефективност и конкурентно предимство на глобалния пазар.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: