AI Bulgaria AI Bulgaria

Wix стартира платформа за създаване на уебсайтове с AI

AI Website Builder
Source: Wix

Wix представи нова платформа, наречена AI Website Builder, чрез която потребителите могат да създават уебсайтове мигновено въз основа на указания (prompts).

Процесът започва с интерфейс, подобен на чатбот, където потребителите трябва да отговорят на серия от въпроси за своя бизнес, а информацията се преобразува в персонализиран уеб шаблон. Инструментът използва модели като GPT и DALL-E на OpenAI за създаване на изображения и генериране на текст.

AI Website Builder

След като изкуственият интелект създаде уебсайта, потребителите имат достъп до пълния набор от инструменти за редактиране на Wix, както ръчни, така и задвижвани от AI, което позволява по-нататъшно персонализиране и корекции.

Уебсайтовете, създадени с AI Website Builder, са напълно оптимизирани за инфраструктурата на Wix, която включва редица функции за сигурност и производителност. Освен това се предлагат с вградени инструменти за маркетинг, SEO, CRM, анализи и др.

Създаването на уебсайт с помощта на AI Website Builder е безплатно, но за да получите достъп до премиум функции, трябва да надградите до някой от премиум плановете на Wix. Те варират от 17 до 159 долара на месец, като всеки от тях предлага различни възможности.

AI Website Builder е част от по-широките усилия на Wix за интегриране на AI технологии в своите услуги. Компанията планира да продължи да разширява своите функции задвижвани от изкуствен интелект и в бъдеще.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: