AI Bulgaria AI Bulgaria

xAI на Илон Мъск представи своя нов AI модел – Grok-1.5

Grok-1.5
Image: xAI

Компанията xAI на Илон Мъск обяви най-новата версия на своя модел за изкуствен интелект – Grok-1.5. Новият модел, който ще бъде наличен в платформата X през следващите дни, обещава подобрения в кодирането, математиката и разбирането на дълъг контекст.

За разлика от своя предшественик Grok-1, новият модел може да обработва до 128 хил. токена или 6 пъти повече от предишния модел, което му позволява да анализира информация от значително по-дълги текстове. Дължината на контекста определя броя токени, които моделът може да обработи наведнъж, като тези токени могат да включват думи, части от думи и пунктуационни знаци.

Освен това, моделът може да се справя с по-дълги и по-сложни указания, като същевременно запазва способността си да следва инструкциите при разширяване на контекстния прозорец, посочват от xAI.

Едно от най-забележителните подобрения в Grok-1.5 е представянето му при задачи, свързани с кодиране и математика. Според тестовете на компанията моделът е постигнал високи резултати на различни математически тестове, както и на такива, оценяващи възможностите му за генериране на код и аналитично мислене.

Source: xAI

Миналата седмица xAI отвори кода на своя предишен модел, Grok-1, а преди броени дни Мъск обяви, че Grok – чатботът на компанията, скоро ще бъде достъпен за всички Premium абонати на X.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: