AI Bulgaria AI Bulgaria

Илон Мъск разкри плановете на xAI за следващите модели на Grok

Grok
Image: xAI

След като през март xAI представи своя последен модел Grok 1.5, днес Илон Мъск разкри кога можем да очакваме следващите версии.

Моделите на хAI захранват чатбота Grok, който е интегриран в социалната мрежа X (Twitter). Доскоро Grok беше наличен само в САЩ, но през май компанията отключи достъпа до чатбота и за потребителите на X в Европа.

Милиардерът сподели в X, че планът на xAI е да пусне Grok 2 през август, последван от Grok 3 до края на годината. По думите му, Grok 3 ще бъде „наистина нещо специално“, като от компанията планират да използват внушителните 100 хил. чипа Nvidia H100 за неговото обучение.

Освен това има информация, че Мъск и основателят на Midjourney, Дейвид Холц, са в процес на преговори за потенциално партньорство. Ако бъде реализирано, то ще включва интегрирането на възможностите за генериране на изображения на Midjourney в платформата X и потенциално в Grok. „Водим интересни дискусии с Midjourney и от това може да произлезе нещо“, сподели Мъск, като добави, че „по един или друг начин ще даде възможност за създаване на AI изкуство в платформата X“.

Милиардерът има наистина амбициозни планове за xAI, с които цели да настигне лидерите в областта, а именно OpenAI, Google и Anthropic. Миналия месец той обяви, че планира да изгради най-големия суперкомпютър в света в света в Мемфис, Тенеси. Амбициозният проект, който се очаква да бъде реализиран до есента на 2025 г., следва успешен кръг на финансиране в размер на 6 млрд. долара през май, който доведе xAI до впечатляващата оценка от 24 млрд. долара.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: