AI Bulgaria AI Bulgaria

Поглед в бъдещето с очилата LAWK ONE

LAWK ONE AR

От космополитния Хонг Конг, стартъп компанията LAWK ни изненада с последното си технологично чудо – очилата LAWK ONE. Този продукт е създаден с амбицията да преобрази изживяванията на открито, като комбинира в технологията на добавената реалност (AR) с изкуствения интелект (AI) и редица други функции.

Очилата са предназначени за хора, които обичат спорта и дейностите на открито- като велосипедизъм, бягане, туризъм и други.

LAWK ONE

Основната технологична характеристика на LAWK ONE е микроLED дисплеят, проектиран върху двете лещи, той комбинира визуализации от реалния свят с компютърно генерирани обекти. Посредством този дисплей, потребителите имат достъп до информация като скорост, изминато разстояние, продължителност на тренировката и изгорени калории, интегрирани директно в тяхното зрително полезрение.

Допълнително, очилата предоставят удобни функции за навигация и известия за текстови съобщения. Те също така са оборудвани с вграден микрофон и говорители, което позволява приемане и осъществяване на обаждания директно през тях. Свързването със смартфони става чрез Bluetooth, като очилата са съвместими както с Android, така и с iOS. Батерията е с капацитет от 300mAh, което осигурява до 6 часа активна употреба.

Една от най-интересните функции на LAWK ONE е интеграцията с ChatGPT. С помощта на технология за гласово разпознаване, потребителите могат да задават въпроси по време на своите дейности на открито. От своя страна, ChatGPT предоставя точни и персонализирани отговори – като метеорологични условия, насоки за навигация или дори съвети за тренировка.

LAWK ONE са оборудвани и с 4K камера, позволяваща потребителите да заснемат своите приключения с висока резолюция. Те предлагат вътрешна памет, достатъчна за съхранение на до 70 минути видео, което след това може да бъде редактирано и споделено чрез специализирано приложение на LAWK. Също така, очилата имат и вграден музикален плейър.

Към октомври 2023 г. LAWK ONE са налични за предварителна поръчка в Kickstarter. Планираната цена на дребно е 499 долара (923 лева), но с вноска от 349 долара (645 лева) ще получите комплект.

Повече за LAWK

LAWK е компания, основана през 2021 г. от Рой Ру, специалист по изкуствен интелект, който преди това е ръководил отдела за научноизследователска дейност на Xiaomi TV. Компанията, подкрепена от ByteDance – собственик на глобалната социална медия TikTok, е специализирана в разработването на авангардни технологии за изкуствен интелект (AI) и добавена реалност (AR).

Научете повече на https://lawkglasses.com/.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: