AI Bulgaria AI Bulgaria

Getty и Nvidia въвеждат генеративен AI за стокови изображения

Generative AI by iStock
Image credit: Getty

Днес по време на CES 2024, водещо световно изложение за електроника, което се провежда в Лас Вегас, Getty Images и Nvidia обявиха разширяване на своето партньорство в областта на изкуствения интелект с пускането на „Generative AI by iStock“ – платформа за създаване на изображения от текст. Услугата ще позволява на потребителите да въвеждат прости текстови указания, за да генерират изображения с фотографско качество и разделителна способност до 4K.

Generative AI by iStock е обучен на базата на обширната творческа библиотека на Getty Images, която включва милиони ексклузивни снимки, илюстрации и видеоклипове. AI моделът е изграден на базата на Picasso на Nvidia – облачна услуга за изграждане и внедряване на генеративни AI решения за изображения, видео и 3D.

Услугата е насочена към малки и средни компании, които се нуждаят от подходящи изображения за своите проекти. Например, ако дадена компания се нуждае от изображение, което да илюстрира изменението на климата, тя може да поиска от изкуствения интелект да създаде снимка на пингвини, разхождащи се из града, която би било невъзможно да се заснеме с фотоапарат.

В допълнение към генерирането на изображения Generative AI by iStock предоставя и функции за „inpainting“ и „outpainting“. „Inpainting“ (рисуване) позволява на потребителите да маскират област от изображението, след което да го запълнят с човек или обект, описан чрез текстово указание. „Оutpainting“ (изрисуване), от друга страна, позволява разширяване на изображенията, така че те да отговарят на различни съотношения на страните, като новите области се запълват въз основа на контекста на оригиналното изображение.

Генерираните с изкуствен интелект изображения се предлагат с правна защита и права за използване, предоставяйки на потребителите безопасен от търговска гледна точка начин за генериране на съдържание. Това на практика е съществено предимство, тъй като въпросите, свързани с авторските права, могат да бъдат сложни при генерираните с AI изображения.

Цената на услугата е €13.99 за 100 заявки, като всяка една заявка генерира четири изображения, а всяко изображение е с правно покритие до $10 000.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: