AI Bulgaria AI Bulgaria

Microsoft с нови подобрения в Copilot

Microsoft Copilot
Microsoft Copilot

Актуализацията, която обхваща както Copilot за уеб, така и приложенията за Android и iOS, включва подобрен потребителски интерфейс, нови инструменти за дизайн и нов модел на изкуствен интелект, наречен Deucalion.

По-конкретно, Deucalion е насочен към подобряване на функционалността на чатбота в „балансиран“ режим, който е един от трите режима на Copilot, като другите два са „творчески“ и „прецизен“. Тези режими диктуват естеството на отговорите, предоставяни от чатбота, като „творческият“ режим предлага по-изобретателни резултати, „прецизният“ се фокусира върху точността и детайлите, а „балансираният“ е нещо средно между двата.

Според Microsoft „балансираният“ режим е най-популярен сред потребителите, като статистическите данни сочат, че той се използва в 60-70% от случаите, в сравнение с 15% за другите два. Въвеждането на Deucalion има за цел да направи “балансирания” режим по-богат на съдържание и по-бърз от към време за реакция.

Междувременно потребителите в САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Индия и Нова Зеландия вече могат да редактират изображения директно в чата на Copilot. Това включва възможности за оцветяване на обекти, замъгляване на фон и промяна на стила на изображенията (напр. превръщане на изображение в пиксел арт). Наред с това абонатите на Copilot Pro, който струват 20 долара на месец, получават възможността да генерират изображения в квадратен, портретен или пейзажен формат.

Освен това Microsoft планира да въведе нов инструмент, наречен Designer GPT, който ще предостави на потребителите специално работно платно в Copilot, където те ще могат да „визуализират своите идеи“. Според информацията, Designer GPT ще бъде оборудван с редица инструменти, целящи да улеснят процесите на проектиране и дизайн.

Технологичният гигант посочва, че от стартирането на Copilot, което се случи точно преди една година, потребителите са провели над пет милиарда чата и са създали около пет милиарда изображения, а платформата е довела до „устойчив растеж“ на уеб браузъра Microsoft Edge и търсачката Bing.

Microsoft също така представи и своята реклама за Super Bowl (годишният шампионатен мач от Националната футболна лига на САЩ). Едноминутният видеоклип демонстрира как Copilot помага на потребителите да изпълняват задачи като кодиране, генериране на изображения и създаване на викторини по химия. Рекламата има за цел да представи Copilot на милионите зрители на събитието, което е насрочено за 11 февруари и ще се проведе в Лас Вегас, Невада.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: