AI Bulgaria AI Bulgaria

Microsoft Build 2024: Team Copilot, Agents и нови бизнес решения

Microsoft
Image: Microsoft

По време на тазгодишната конференция Build 2024, която се провежда в Сиатъл, Вашингтон, Microsoft обяви, че разширява възможностите на асистента Copilot, въвеждайки Team Copilot. Идеята е Copilot да се превърне от личен асистент в такъв, който работи заедно с цели екипи, отдели и организации.

Услугата ще бъде достъпна в Teams, Loop и Planner. Например, в Teams Copilot ще може да участва активно в срещите, като води бележки, обобщава дискусиите и проследява изпълнението на задачите.

Team Copilot дава свобода на екипите да бъдат по-продуктивни и креативни, поемайки административни задачи, които често отнемат време и са скъпи

– заяви Джаред Спатаро, корпоративен вицепрезидент за AI в Microsoft, в блог пост по темата.

Функциите на Team Copilot ще са налични по-късно тази година за клиенти с лиценз за Copilot for Microsoft 365, който започва от $30 на потребител месечно.

Технологичният гигант обяви и „Agents“ – персонализирани Copilot асистенти, които позволяват „организирането и автоматизирането на различни бизнес процеси“ в зависимост от действия или данни, въведени от потребителя. Тези агенти ще използват данни от предишни взаимодействия, за да вземат по-информирани решения. Така например, един Copilot агент ще може да управлява изцяло процеса по изпълнение на поръчките – от приемането им, през замени поради изчерпани наличности, до изпращането им на клиентите, твърдят от Microsoft.

Тези нови възможности ще бъдат налични в платформата Copilot Studio, по-късно тази година.

Microsoft също така обяви Copilot Extensions и connectors, които ще дадат възможност на организациите лесно да персонализират и разширяват възможностите на Copilot за своите специфични бизнес нужди. Тези нови инструменти ще позволят на компаниите да интегрират Copilot в различни приложения и услуги, използвайки над 1,200 предварително създадени конектора, включително за популярни приложения като Salesforce и ServiceNow.

Платформата за разработчици GitHub, например, представи набор от GitHub Copilot Extensions. Те включват разширения като DataStax, Docker, Stripe, Pinecone, Microsoft Azure и могат да се използват в GitHub Copilot Chat на GitHub.com, Visual Studio и във VS Code.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: