AI Bulgaria AI Bulgaria

OpenAI дава дългосрочна памет на ChatGPT

ChatGPT Памет

OpenAI въвежда нова функция в ChatGPT, която ще запомня казаното от потребителите и ще може да използва тази информация в бъдещи чатове.

Новата функция, наречена просто „Memory“ или „Памет“, дава възможност на потребителите да поискат от ChatGPT да си запомни нещо конкретно или да го оставят сам да избере подробностите. Например, ако потребителят посочи, че е технологичен журналист, който обича да сърфира в интернет, ChatGPT може да използва тази информация в бъдещи взаимодействия.

Целта на паметта e направи взаимодействието с ChatGPT по-персонализирано и ефикасно, решавайки проблемите, свързани с повтарящите се инструкции към чатбота. OpenAI подчертава, че потребителите ще имат контрол върху данните, като те могат да изтрият паметта във всеки един момент в настройките (Settings > Personalization > Manage Memory) или като инструктират чатбота да го направи сам. Освен това, компанията твърди, че е обучила системата да не запомня чувствителни данни, като например информация за здравето на потребителите.

Персонализираните GPT-та също ще имат своя собствена памет.

Books GPT ви позволява да намерите следващото си четиво. С активирана памет той запомня предпочитанията ви, като например любими жанрове или най-популярни книги, и адаптира препоръките в съответствие с тях, без да е необходимо да ги въвеждате повторно

– поясняват от компанията в блог пост по темата.

По подобен начин GPT-та, свързани с образование, пътуване, фитнес и др., могат да се възползват от паметта.

Компанията въвежда и нова опция за чат, наречена „Temporary Chat“ или „Временен чат“, която дава възможност на потребителите да водят разговор с ChatGPT без памет или съхранение на информация. OpenAI твърди, че тези чатове няма да се появяват в историята, няма да използват памет и няма да се изпращат за обучение на бъдещи моделите на компанията.

От днес, 13 ноември, OpenAI започна разпространението на новите функции сред малък брой потребители на ChatGPT, като компанията не уточнява кога ще бъдат достъпни за всички.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: