AI Bulgaria AI Bulgaria

Victoria’s Secret ще използва генеративния AI на Google

Victoria's Secret

Емблематичната верига за бельо, дрехи и козметика Victoria’s Secret сключи дългогодишно партньорство с Google Cloud. Сътрудничеството има за цел да подобри онлайн пазаруването на клиентите чрез използването на генеративен изкуствен интелект.

Имайки предвид, че уебсайтът на Victoria’s Secret е посещаван от над 500 милиона души годишно и продължава да расте, ключов приоритет за компанията е да използва нови технологии за създаване на персонализирани преживявания за своите клиенти.

В рамките на новото, многогодишно партньорство марката ще проучи нов генеративен асистент за разговори с изкуствен интелект, създаден с помощта на платформата за изкуствен интелект на Google Cloud, Vertex AI. Целта на разговорния чатбот е да предоставя на купувачите персонализирани продуктови препоръки и полезни съвети въз основа на лични предпочитания.

Освен това Victoria’s Secret въвежда и нова AI функция за търсене на продукти, която ще позволява на клиентите да качват изображения на желани продукти, като например конкретен модел сутиен, и да получават препоръки за подобни продукти, налични в текущия асортимент.

Victoria’s Secret също така планира да използва възможностите на изкуствения интелект на Google Cloud в различни други области на своята дейност. Това включва маркетинг, анализ на настроенията на клиентите, прогнозиране на търсенето на продукти, осигуряване на своевременно управление на наличностите и подпомагане на човешките ресурси и операциите в магазините.

Интеграцията на генеративния изкуствен интелект на Google Cloud не само ще подобри онлайн пазаруването за нашите клиенти, но и ще даде възможност на вътрешните ни екипи да въвеждат иновации във всички бизнес функции

– заяви Кристин Руп, главен директор по въпросите на клиентите във Victoria’s Secret & Co.

Партньорството следва придобиването на компанията за бельо Adore Me от Victoria’s Secret за 400 млн. долара. Adore Me вече използва Vertex AI и Duet AI на Google, а настоящото партньорство ще осигури на Victoria’s Secret по-лесен и бърз начин за интегриране на големи езикови модели, създадени и използвани от Adore Me.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: