AI Bulgaria AI Bulgaria

Най-новите AI глaсови технологии от ElevenLabs

ElevenLabs
ElevenLabs

Един от световните лидери в областта на изкуствения интелект за клониране на глас и синтез, ElevenLabs, съобщи за добавянето на иновативна функция за превод на глас към своята платформа, наречена AI Dubbing.

Автоматизираното дублиране или превод на глас представлява процес на превеждане и заместване на оригиналния аудиозапис на видео с нов език, като едновременно с това се съхраняват уникалните особености на оригиналните гласове.

Функцията поддържа превод на глас в повече от 20 езика, включително български. Потребителите могат да дублират видеоклипове от платформи като YouTube, TikTok, X.com, Twitter, Vimeo и други.

Мати Станишевски, изпълнителен директор и съосновател на ElevenLabs, коментира по повод последната разработка:

Пускането на AI Dubbing е най-голямата ни стъпка към премахването на езиковите бариери по отношение на съдържанието. Това ще помогне на потребителите да се наслаждава на всяко съдържание, което искат, без значение на езика, на който говорят. Освен това, създателите на съдържание ще имат уникалната възможност да достигат до много по-голяма аудитория по целия свят.

През юли тази година ElevenLabs публичното представи Professional Voice Cloning, който позволява на потребителите да създадат перфектно дигитално копие на своя собствен глас.

Месец по-късно, компанията пусна Eleven Multilingual v2 – нов многоезичен модел за генериране на глас. Този модел автоматично преобразува въведен текст в “емоционално наситено” AI аудио на 28 езика (вкючително български), предоставяйки безпрецедентна автентичност в речта.

Повече за ElevenLabs

ElevenLabs е съоснована през 2022 г. от Пьотр Дабковски, бивш инженер по машинно обучение в Google, и Мати Станишевски, бивш стратег по разполагане Palantir. И двамата основатели са израснали в Полша. Идеята за създаването на ElevenLabs е възникнала след гледане на американски филми с некачествено дублиране.

Технологиите на компанията намират приложение в множество сектори. В медийната и развлекателната индустрия, те обогатяват аудиокнигите, видеоигрите и анимациите с уникални гласове, които оживяват героите.

Особено актуален е трендът по създаване на автоматизирани YouTube канали и други видеоплатформи без лице, където съдържанието се генерира с помощта на ChatGPT и ElevenLabs.

В бизнес сектора, ElevenLabs предоставя автоматизирани гласови услуги на разнообразни езици, което е особено ценно за големите многонационални корпорации. Допълнително, многобройни компании интегрират технологиите на ElevenLabs в чатботове, като ChatGPT, за да предоставят по-естествен и реалистичен глас при ослужване на клиенти.

Целта на AI Bulgaria е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X, LinkedIn и се присъединете към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: