В България

Тук ще намерите най-актуалната, заслужаваща според нас внимание информация за Изкуствен Интелект (AI|ИИ) на Българския пазар, разделена в специализирани категории.
С цел удобство за нашите посетители, всяка новодобавена от нас статия ще бъде позиционирана като първа в списъка в съответната категория.

Всички
building-solid
Компании 8
file-lines-regular
Новини 133
screwdriver-wrench-solid
Инструменти 158
circle-info-solid
Ресурси 89
България и Intel
“Целта на споразумението е да осигури необходимата подготовка и достъп до ключови умения за работа с изкуствения интелект”, заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева.
SURF работи по модел на подобни програми в най-елитните технически университети в света като MIT, ETH Zurich, Caltech и други.
PharVision Capital е квантов хедж фонд, който прилага машинно обучение и изкуствен интелект, за да анализира процесите на финансови пазари.
Учени от института INSAIT към Софийския университет ”Св. Климент Охридски” записват имената си до създателите на модела зад ChatGPT.
На 17 и 18 ноември 2023 г., Варна ще бъде домакин на Innowave Summit 2023! Водещи експерти, актуални теми и иновации в дигиталния свят.
Smart Soft Healthcare e Българска компания, използваща AI технологии и медицинска експертиза за точни ЯМР диагнози на гръбначни заболявания.
Imagga е предпочитан избор за повече от 30 000 стартиращи фирми, разработчици и студенти, като услугите на компанията намират приложение в повече от 82 страни по света.
Transmetrics предлага иновативни AI решения за транспортната и логистичната индустрия.
Покажи повече