AI Bulgaria AI Bulgaria

Adobe въвежда генеративен изкуствен интелект в Premiere Pro

Adobe
Image: Adobe

Adobe обяви, че разработва нов модел за създаване на видео, който ще се присъедини към семейството генеративни AI модели Firefly за изображения, вектори, дизайн и текстови ефекти. Посредством новия видео модел и други инструменти технологичният гигант планира да създаде и интегрира генеративни AI функции в популярния си софтуер за редактиране на видео Premiere Pro, по-късно тази година.

Може би най-интересното обаче е, че Adobe ще интегрира и генеративни AI модели и инструменти от трети страни, като например Sora на OpenAI, RunwayML и Pika.

На базата на тези модели и инструменти, технологичният гигант ще създаде няколко нови AI в функции в Premiere Pro, в това число Generative Extend, Object Addition and Removal и Text to Video.

Generative Extend ще генерира допълнителни кадри, с цел удължаване на видеоклиповете. Object Addition and Removal от друга страна ще позволяват добавянето или замяната на обекти в сцените, като например смяна на дрехите на актьора или добавяне на декорации.

Със сигурност обаче, най-новаторската функция е „Text to Video“, която ще даде възможност на потребителите да генерират изцяло нови видеоматериали директно в Premiere Pro, като използват текстови указания (prompts) или референтни изображения. Например, използвайки моделите, посочени по-горе, потребителите ще могат да създават кадри, които биха били скъпи, трудни или невъзможни за заснемане.

Adobe подчертава, че ще прикрепя идентификационни данни (Content Credentials) към всеки актив, генериран от изкуствен интелект, за да осигури прозрачност относно начина, по който е създадено съдържанието, и кои AI модели са били използвани в процеса.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: