AI Bulgaria AI Bulgaria

Alexa вече може да създава изображения на новите телевизори на Amazon

AI Art
Source: Amazon

Amazon представи нова функция за устройствата си Fire TV, която позволява на потребителите да създават AI изображения, чрез гласови команди. Функцията се нарича AI Art и е достъпна за собствениците на стрийминг устройството Fire TV Stick 4K Max (второ поколение) и серията телевизори Fire TV Omni QLED в САЩ.

Само чрез обръщение към Alexa потребителите могат да създават изображения, като например „Alexa, създай изображение на Стоунхендж по залез слънце“ или „Alexa, създай фон на средновековен замък на Марс“. След това изкуственият интелект, задвижван от модела Titan Image Generator на Amazon, създава четири изображения въз основа на дадената идея. Потребителите също така могат да избират от различни стилове.

Функцията AI Art е част от програмата Ambient Experience, която има за цел да превърне телевизора в интелигентен визуален център, когато не се използва за гледане на телевизия или стрийминг. Това включва персонализирани прогнози за времето, календари, новинарски заглавия, музика и произведения на изкуството.

Amazon също смята да внедри нов чатбот в мобилните си приложения за iOS и Android, с цел да подобри пазаруването на своите клиенти. Чатботът, който в момента се тества, ще предоставя подробна информация за характеристиките на продуктите в каталога на Amazon.

Чатботът е част от по-мащабните усилия на технологичният гигант да интегрира изкуствен интелект в различни аспекти на своя бизнес. Компанията работи върху генеративен AI, главно чрез своето подразделение за корпоративни облачни услуги – AWS.

По време на конференцията re:Invent в Лас Вегас миналата година AWS обяви AI асистент за бизнеса, който позволява на компаниите да задават въпроси, свързани с техните организации.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: