AI Bulgaria AI Bulgaria

Amazon представи AI чатбот за нуждите бизнеса

Amazon Q
Amazon Q

AWS (Amazon Web Services), oтделът за облачни услуги на Amazon, стартира генеративен AI чатбот, наречен „Amazon Q„.

Обявен от главния изпълнителен директор Адам Селипски по време на конференцията AWS re:Invent в Лас Вегас тази седмица, Amazon Q функционира като AI асистент, който позволява на компаниите да задават въпроси, свързани с техните организации.

Чатботът може да обобщава отчети, да пише проекти, да анализира данни, да отстранява проблеми и т.н. въз основа на правата за достъп до определени документи и информация.

В допълнение, Amazon Q предоставя редица възможности за подпомагане на разработчиците и ИТ специалистите в процесите на изграждане, внедряване и експлоатация на приложения в AWS.

Освен това може да работи с всеки от AI моделите, намиращи се в Amazon Bedrock, в това число Llama 2 на Meta и Claude 2 на Anthropic.

Компанията заяви, че Amazon Q е обучен на 17 годишна база данни на AWS и може да се използва за задаване на въпроси, свързани с използването на платформата. Например може да предложи най-подходящи AWS услуги за изпълнението конкретни проекти.

Големи корпоративни партньори на AWS, включително компании като Accenture, BMW и Gilead Sciences, вече успешно интегрират Amazon Q в своите оперативни процеси. Те използват възможностите на AI асистента да подобрят процесите по вземане на решения в своите организации и също така да оптимизират на производителността на своите служители.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: