AI Bulgaria AI Bulgaria

Anthropic пусна чатбота Claude в Европа

Claude
Source: Anthropic

Anthropic, базираният в Сан Франциско стартъп за изкуствен интелект и един от най-големите конкуренти на OpenAI, обяви, че вече ще предлага своите услуги и на Стария континент.

Компанията, която е подкрепена от технологични гиганти като Google и Amazon, дебютира на европейския пазар с уеб платформата Claude.ai, приложението за iOS и абонаментния бизнес план Claude Team.

Можете да използвате Claude както безплатно, така и с абонамент. Компанията предлага персонален план за 18 евро + ДДС на месец и бизнес пакет за 28 евро + ДДС на потребител на месец (минимум 5 потребители). Абонаментите отключват всички модели от серията Claude 3, включително Opus, един от най-усъвършенстваните на пазара.

От Anthropic споделиха, че асистентът владее отлично френски, немски, италиански, испански и други европейски езици.

Милиони хора по целия свят вече използват Claude за ускоряване на научни процеси, подобряване на обслужването на клиенти или усъвършенстване на писането си

– заяви съоснователят и изпълнителен директор на Anthropic, Дарио Амодей.

Нямам търпение да видя какво ще създадат хората и фирмите в Европа с Claude.

Навлизането на Anthropic на Стария континент съвпада с приемането на Закона на ЕС за изкуствения интелект – първата в света цялостна регулаторна рамка на технологията. Амодей изрази увереност, че партньорствата на Anthropic с Amazon и Google ще им помогнат да спазят тези разпоредби. „Claude е проектиран със сериозен ангажимент по отношение на точността, сигурността и неприкосновеността на личния живот,“ заяви той в изявление.

За всички, които са заинтересовани да използват Claude, компанията наскоро пусна инструмент, наречен Prompt Generator, който позволява създаването на по-ефективни, точни и надеждни указания (prompts). Услугата е платена, но компанията предлага безплатни кредити за новорегистрирани потребители. Освен това, в библиотеката на Anthropic можете да намерите много готови указания за вдъхновение.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: