AI Bulgaria AI Bulgaria

Вече можете да използвате ChatGPT без регистрация

ChatGPT регистрация

OpenAI вече предлага възможността за използване на ChatGPT без необходимост от регистрация, опция, която ще бъде въведена постепенно през следващите дни. Тази промяна има за цел да привлече по-широка аудитория и да улесни достъпа до чатбота, който според компанията се използва от над 100 милиона души в 185 държави всяка седмица.

Въпреки че OpenAI ще продължи да използва данните на потребителите за обучение и подобряване на своите AI модели, компанията ще им даде възможност да се откажат от процеса на събиране на данни чрез настройките, независимо дали имат акаунт, или не.

Потребителите с платен акаунт обаче разполагат с няколко предимства. Те имат достъп до значително по-усъвършенствания модел GPT-4, докато безплатната версия на ChatGPT, със или без акаунт, предлага само GPT-3.5. Освен това те могат да запазват и преглеждат историята на своите чатове, да ги споделят и да отключват допълнителни функции, като например гласови взаимодействия и възможност за предоставяне на персонализирани инструкции, както и да създават персонализирани GPT-та.

Успоредно с промените в регистрацията, OpenAI въвежда и допълнителни политики за управление на съдържанието. Целта е да се ограничат указанията (prompts) и генерирането на съдържание в определени категории, за да се предотврати потенциална злоупотреба с платформата.

Освен това, миналата седмица OpenAI обяви, че връзките или линковете, които ChatGPT използва при сърфиране в интернет, ще бъдат по-лесно забележими и открояващи се. Компанията се надява, че това ще улесни потребителите в намирането на оригинално съдържание, както и в проследяването на произхода му. Те също така смятат, че това ще насърчи посещенията на уебсайтове на издателите и създателите на съдържание, помагайки им да увеличат трафика и потенциално приходите си.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: