AI Bulgaria AI Bulgaria

ChatGPT e отново достъпен в Италия

ChatGPT Италия

Отново има достъп до ChatGPT в Италия! През април тази година италианският орган за защита на данните, известен като Garante, забрани чат бота поради опасения за поверителност. OpenAI, финансиран от Microsoft, успя да реши проблемите и да постигне съгласие с регулатора.

Сега OpenAI въвежда промени, които включват предоставяне на политиката за поверителност преди регистрацията на потребителите, инструмент за проверка на възрастта на потребителите и нова форма за потребителите от ЕС, с която могат да упражняват правото си да възразят срещу използването на лични данни за обучение на модели.

Реакцията на италианския орган за защита на данните (Garante)

Garante приветства мерките, приети от OpenAI, но призовава за допълнителни действия. Според представител на регулатора, това включва „въвеждането на система за проверка на възрастта и планиране и провеждане на информационна кампания, за да информират италианците за случилото се, както и за тяхното право да се откажат от обработката на лични данни за обучение на алгоритми.“

Garante ще продължи да следи дейността на OpenAI и ще работи под егидата на специална работна група, създадена от Европейския съвет за защита на данните. От OpenAI заявиха, че оценяват сътрудничеството на Garante и ще продължат да водят конструктивни разговори.

От стартирането си през ноември 2022 г., ChatGPT бе използван от милиони хора. Той може да отговаря на въпроси, използвайки естествен, човешки език и да имитира различни стилове на писане. Microsoft инвестира милиарди долари в него, а през миналия месец беше добавен към търсачката Bing. Компанията обяви, че ще вгради версия на технологията и в Microsoft 365 (Office Word, Excel, PowerPoint и Outlook).“

Целта на AIBulgaria.com е да предоставя актуална и стойностна информация от света на изкуствения интелект (AI). Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Twitter и LinkedIn. Също така, може да се присъедините към нашия Discord сървър!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: