AI Bulgaria AI Bulgaria

ElevenLabs представи нов инструмент за генериране на звукови ефекти

ElevenLabs звукови ефекти
Image: Created with Midjourney

ElevenLabs, стартъпът за изкуствен интелект, известен с реалистичната си технология за преобразуване на текст в реч и клониране на глас, представи нов инструмент за генериране на звукови ефекти.

Компанията загатна за него още през февруари, когато публикува видеоклипове, генерирани от Sora на OpenAI, съпроводени от звукови ефекти, създадени от техния модел.

Инструментът, който вече е достъпен за всички потребители на платформата, позволява генерирането на звукови ефекти от текст, като например „ромолене на поток“, „лай на куче“, „разбиване на стъкло“ или „двигател на състезателен автомобил“. Освен това може да създава кратки музикални композиции, инструменти като китара или саксофон и дори гласове на герои от филми или видеоигри.

Prompt: babbling brook (ромолене на поток)
Prompt: dog barking (лай на куче)
Prompt: guitar (китара)
Prompt: Orc „The Lord of the Rings“ (Орк „Властелинът на пръстените“)

Продължителността на ефектите се задава автоматично от системата въз основа на текстово указание (prompt) или ръчно до 22 секунди. Можете също така да изберете дали системата да следва стриктно вашите указания или да прояви по-голяма творческа свобода.

ElevenLabs звукови ефекти

Всеки потребител, който се регистрира в платформата на ElevenLabs, получава 10 000 кредита на месец, а генерирането на един звуков ефект отнема около 200. Следователно, дори ако нямате абонамент, можете безплатно да генерирате около 50 звукови ефекта на месец.

От ElevenLabs заявиха, че са използвали аудиобиблиотеката на Shutterstock, съдържаща лицензирани песни и звукови ефекти, като средство за обучение на своя модел.

Миналия месец компанията разкри, че разработва и модел за генериране на музика. Макар че все още не е достъпен, първите впечатления са, че може да генерира изключително реалистични песни, които могат да се сравняват с тези, създадени от платформи като Udio и Suno.

Последвайте ни в социалните мрежи – FacebookInstagramX и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: