AI Bulgaria AI Bulgaria

GitHub Universe 2023: Нова AI ера на кодиране

GitHub

На първия ден от Universe 2023, GitHub разкри пред разработчиците своята визия за бъдещето на програмирането, оформено от изкуствения интелект. Събитието, открито на 8 ноември в Сан Франциско, събра технологичната общност за демонстрация на последните иновации в AI, киберсигурността и възможностите за разработчици.

През март споделихме нашата визия за новото бъдеще на разработката на софтуер с Copilot X,, където AI е интегриран във всяка стъпка от процеса на разработка. Оттогава интензивно работим по разширяването и усъвършенстването на основната технология и в резултат създадохме нещо още по-велико. Нашата визия се материализира в нова реалност за разработчиците по целия свят

– сподели Главният изпълнителен директор на GitHub Томас Домке в блогпост по темата.

GitHub Copilot Chat

В основата на тази нова реалност е GitHub Copilot Chat, който в момента е в процес на бета тестване и ще бъде общодостъпен през декември 2023 г. Той ще предложи на разработчиците възможността да пишат и разбират код на езика, който говорят, превръщайки естествения език в новия универсален език за програмиране за всеки разработчик на планетата.

Накратко, Copilot Chat е чатбот, който се намира в интегрираната среда за разработка (IDE) на разработчика и му позволява да задава въпроси относно кода, върху който работи в момента, включително да го накара да идентифицира и предложи поправки на грешки в дадена програма и дори да предостави обратна връзка за конкретни редове код.

Copilot Chat ще се задвижва от GPT-4 на OpenAI и ще бъде наличен като част от стандартния абонамент за Copilot, който е на цена от 10 долара на месец за физически лица и 19 долара на месец за фирми.

Copilot Enterprise

GitHub представи и Copilot Enterprise – специализирана версия за организации, която разширява стандартния Copilot. Тя позволява на компаниите да персонализират AI предложенията за своя уникален код. Планът ще стане наличен през февруари 2024 г. на цена от 39 долара на потребител месечно.

Ние не просто превъзхождаме редактора, но и интегрираме всички наши функции на Copilot, като ги персонализираме в пълен контекст с целия ви код в GitHub Copilot Enterprise. Със свързания Copilot Chat към вашите репозитории в github.com, Enterprise позволява на вашите екипи от разработчици бързо да се запознаят с вашата база данни, да търсят и създават документация, да получават предложения въз основа на вътрешен и частен код и бързо да преглеждат pull requests

– споделят от GitHub в блогпост.

Освен това интелигентните действия, като например възможността за генериране на pull request, ще бъдат достъпни в целия GitHub. И, разбира се, всичко това се предлага със сигурност, безопасност и поверителност от корпоративен клас.

Partner Program

GitHub стартира и GitHub Copilot Partner Program, инициатива за създаване на плъгини от компании на трети страни, които ще разширят функциите на Copilot. Сред компаниите, които вече разработват интеграции за Copilot, са Datastax, LaunchDarkly, Postman, HashiCorp и Datadog.

Workspace

Компанията обяви и GitHub Copilot Workspace. Това е инструмент, който ще трансформира начина, по който идеите се превръщат в код. При отваряне на „GitHub Issues“ в Copilot Workspace, разработчиците получават автоматично създаден план за адресиране на проблема, който те могат да персонализират, за да насочат изкуствения интелект към точното решение според конкретните изисквания на проекта. Това представлява напълно нов подход към разработката, където AI асистентът активно участва в целия процес – от началната идея до pull request-a.

Copilot Workspace е ранен поглед към нашата визия за изследване на бъдещето на разработването на софтуер в GitHub. Когато Copilot Workspace бъде пуснат през 2024 г., ще бъдем с един скок по-близо до епоха, в която разработчиците ще могат да използват AI като втори мозък, за да превърнат креативността си в творение за минути, и то с помощта на естествен език

– каза Домке.

GitHub завърши с обещанието за продължаващо сливане на човешкия и изкуствения интелект, което ще определя бъдещите поколения на GitHub Copilot.

Също както въвеждането на Git и създаването на GitHub, следващата ера ще бъде изградена върху основите на GitHub Copilot. И ние тепърва започваме

– заяви Домке.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

ТАГОВЕ:  
Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: