AI Bulgaria AI Bulgaria

Google въвежда нови функции с изкуствен интелект в Chrome

Google функции
Source: Google

В стремежа си да направи сърфирането по-ефективно за своите потребителите Google обяви въвеждането на три нови генеративни AI функции в предстояща актуализация на Chrome. Те са експериментални и първоначално ще бъдат достъпни само в САЩ, като на по-късен етап ще бъдат налични и в други държави.

Първата се нарича „Организирай сходни табове“ (Organize Similar Tabs) и ще използва изкуствен интелект за автоматично групиране на табовете. Потребителите ще могат да кликнат с десния бутон на мишката върху даден таб и да изберат „Организиране на сходните табове“, а Chrome автоматично ще предложи начин на групиране на сходните табове.

Source: Google

Втората функция ще позволява създаването персонализирани теми за Chrome с помощта на изкуствен интелект. Чрез избиране на опцията „Създай с изкуствен интелект“ (Create with AI) потребителите ще могат да генерират теми въз основа на конкретни цветове, стилове или настроения.

Source: Google

И накрая, Google въвежда асистент за писане, който ще помага на потребителите да създават съдържание, като например ревюта, имейли и публикации във форуми. С щракване с десния бутон на мишката върху което и да е текстово поле или област потребителите ще получат достъп до опцията „Помогни ми да пиша“ (Help me write), която ще им помага да генерират персонализиран текст въз основа на параметри като дължина и тон.

Source: Google

Google съобщава, че през настоящата година ще включи допълнителни функции с изкуствен интелект, включително чрез интеграция с новия AI модел Gemini, който според технологичният гигант ще се подобри сърфирането в интернет.

Последвайте ни в социалните мрежи – Facebook, Instagram, X и LinkedIn!

Можете също така да ни намерите и последвате и в Google News Showcase.

Остави коментар

Абонирайте се за нашите седмични бюлетини

Получавайте всяка неделя в 10:00ч последно публикуваните в сайта статии

Бюлетини: